Hoppa till sidans innehåll

Jämn match ger hopp om vändning

2017-03-02 23:24
Fyra gånger fick HHC chansen att spela power play i lägen där matchen stod och vägde – utan att göra mål. Där försvann möjligheten att stjäla bortamatchen mot Asplöven.
  • Uppdaterad: 2017-03-02 23:25

Köp billigare biljetter HÄR inför lördagens match.

Nu slutade det första play off-mötet istället 3-1 (0-0, 2-1, 1-0) till Haparanda-laget efter en i övrigt helt jämn match där skottstatistiken 20-21 verkligen också understryker att det kunde ha gått hur som helst. 

Vikten av att få enkla mål underströks också på ett obarmhärtigt sätt vid två tillfällen när Asplöven-spelare var först med klubban framför målet i situationer där HHC-försvaret tycktes ha läget under kontroll, men inte fick undan pucken. I spelet framför mål var Asplöven genomgående lite vassare och tyngre. 

HHC kom till spel med bara 16 utespelare och det kändes mycket avgörande i slutskedet när HHC med två raka power play fick gyllene chanser att jämna ut matchen, men inte orkade riktigt ända fram. 

En sak kan vi dock slå fast – och det är att HHC absolut har en god chans att ta det här mötet till tre matcher och då kan allt hända någon gång där på söndag eftermiddag. 

– Ja, absolut. Jag tycker att vi trots allt står emot bra här, men mot slutet märks det förstås att det blir jobbigt. Vi vill ju spela med fyra kedjor, men nu har vi inget val. Ändå tog vi över i tredje perioden och det gjorde vi bra. Men för att vinna sådana här jämna matcher måste vi göra mål i något av våra power play, menade ”Lillis” Lövblom, som trots förlusten såg en del ljuspunkter. 

– Det var ju en i övrigt jämn match där Asplöven fick ett par enkla mål och det blev avgörande den här gången. Det kommer att bli lika tajt och tätt på lördag, tyckte HHC-tränaren. 

Asplövens stora matchvinnare blev Gustav Grundström som i samarbete med Roman Semjonov gjorde två av målen, de viktiga och matchavgörande 1-0 och 3-1. 

Efter en mållös första period kom två snabba mål för Asplöven inom loppet av drygt en minut i den andra. Första målet var riktigt snyggt när Semjonov drog på sig uppvaktning och sedan frispelade Grundström som prickade in 1-0 efter 6.01 och när Asplöven sedan gjorde 2-0 efter 7.08 efter en vunnen tekning och ett skott där Jesse Rohtla var snabbast på returen från #60 Anton Hedberg fick HHC uppförsbacke. Där borde HHC ha fått bort pucken, men Rohtla var först framme med klubban. 

HHC fortsatte att skapa chanser och fick också rättvis utdelning efter 12.45 när #22 Joonas Sammalma slog till direkt på passningen från #10 Jonas Lindström. 

I tredje perioden fortsatte jakten på ett reduceringsmål, men istället kom 3-1 när Semjonov kastade in pucken i högen av spelare framför HHC:s mål där Gustav Grundström fick fram klubban och styrde pucken i mål. 

När sedan HHC inte kunde utnyttja två raka power play kom man aldrig i läge att sätta press på Asplöven i matchsslutet och därmed gäller det nu att vända på steken på lördag för att få en ny chans på söndag. 

Resultaten i play off 1:1

Tranås-Väsby 3-5

Örnsköldsvik-Piteå 1-3

Asplöven-Hudiksvall 3-1

Skövde-Vimmerby 2-3

Borlänge-Kallinge/Ronneby 1-2 öt

Kalix-Nybro 1-2 öt

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info