Hoppa till sidans innehåll

Jämn match med små marginaler

2017-12-03 20:30
De 749 åskådarna som tog sig till Hudiksvalls Ishall på söndagseftermiddagen fick se säsongens bästa match när serieledande Huddinge gästade Hudik Hockey.
  • Uppdaterad: 2017-12-03 21:03

Fotograf: Marie Nordström

Det enda negativa med hemmaögon sett var väl resultatet – gästerna vann med matchens enda mål inprickat av Filip Norman i den första perioden.

– Det är en jämn match med små marginaler. Men jag tycker vi faller med flaggan i topp, sa hemmatränaren Lars ”Lillis” Lövblom efter 0–1 (0–1, 0–0, 0–0).

– Huddinge var bättre under den första halvan av första perioden, och det är ju också då de gör målet. Men sedan tycker jag vi tar över och ser man över hela matchen är vi värda minst oavgjort.

Det var bra fart från första nedsläpp och Huddinge hade den bästa farten i inledningen. Efter 6.55 jublades det också bland gästernas spelare sedan Anton Kalte kommit fri med #35 Magnus Åkerlund. Kalte provade att lägga pucken mellan benskydden på Åkerlund och lyckades, eller..?

Kalte jublade, hans kedjekompisar jublade, men ingen av domartrion kunde med säkerhet säga att pucken hade passerat mållinjen och det stod fortfarande 0–0.

Nu gjorde det kanske inte så mycket för Huddinge vann den efterföljande tekningen och sedan Hudikförsvararna räknat lite fel och lämnat Filip Norman ensam med framför mål kunde Huddingeforwarden klippa in sitt femte mål för säsongen.

I det läget fanns det inget som sa att det skulle bli matchens enda mål, men två bra målvakter – Åkerlund och Huddinges Daniel Fahlström – såg till att det blev så.

– Det var bra kamp över hela banan. Båda lagen spelade bra box play, medan man kanske skulle kunna begära mer i power play. Men vi bjöd upp till kamp, och vann också den kampen på banan, sa ”Lillis” Lövblom.

Ja, Hudik kämpade och slet och den tredje perioden blev en lång jakt på kvittering. Men närmare än två puckar i stolpen kom man inte. #29 Linus Karlsson träffade den högra stolpen i ett tidigt power play, och #10 Jonas Lindström träffade samma stolpe med sju minuter kvar.

Trots att Hudik Hockey blev utan både mål och poäng så var det lagets bästa insats på hemmais den här säsongen.

– Vi gör en bra match. Huddinge är kanske Sveriges bästa division 1-lag. Vi är inte riktigt där än, men vi är där och nosar.

– Vi gjorde en bra kämpainsats mot Hammarby senast, och nu klev vi upp ett snäpp till, sa ”Lillis” Lövblom.

Men ska man vinna mot så bra lag som Huddinge måste man också ha marginalerna med sig. Nu var det stolpe ut i stället för stolpe in.

Man ska också tänka på att Hudik saknade en hel femma. Borta var backarna #8 Tommy Stenqvist och #76 Axel Svensson, samt forwardstrion #14 Viktor Hertzberg, #15 Adam Seydlitz och #18 Johan Nilsson.

Hertzberg spelar fortfarande kvar med allsvenska Almtuna, medan de övriga är skadade.

– Men titta vilka insatser ersättarna gör. Linus Karlsson, #62 Anton Hammargård och #64 Alexander Pettersson visar att de vill vara med. Pettersson skapade ju några fina lägen på egen hand i tredje perioden, och det visar ju bara på att vi har en bred trupp, sa ”Lillis” Lövblom.

Huddinges seger innebär förmodligen att laget kommer att vinna serien, medan Hudik Hockey får göra upp med Visby/Roma om andra platsen. Lagen möts på Gotland på fredag. Sedan återstår två matcher för Hudik, Sollentuna borta på söndag och Nyköping hemma nästa onsdag.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info