Hoppa till sidans innehåll

Lång väntan på vackert segermål

2017-11-26 21:00
Säsongens blekaste insats – avslutat med säsongens vackraste mål (bilden ovan). Så kan man kort sammafatta HHC:s 2-1 (0-0, 0-0, 2-1) mot Hanviken.
  • Uppdaterad: 2017-11-26 21:05

Fotograf: Marie Nordström

Det är förstås inte normalt att HHC ska behöva spela över 53 minuter för att spräcka nollan mot bottenkrigande Hanviken – och då redan ligga under med 0-1 och vara riktigt nära en snöplig förlust, som visserligen till slut vändes till seger tack vare några sköna individuella prestationer. 

Det var verkligen inte mycket som fungerade den här gången och de 580 på läktarna pinades i takt med hemmalagets oförmåga att göra mål trots ett stundtals markant övertag, men där avslutningarna inte alls höll den kvalitet man kräver av ett lag med HHC:s ambitioner. 

En sak kan vi nog direkt slå fast. Det här spelet duger inte när Huddinge kommer på besök om en vecka.

– Man kan bryta ner det här i hur många små detaljer som helst, men det är ingen mening för det är ändå svårt att förklara. Vi försöker och försöker, men får ingenting med oss och får ingen utdelning, konstaterade HHC:s assisterande tränare Magnus Nilsson. 

– Vi ligger just nu i en tyngre period med träningen och det kan göra att benen inte hänger med riktigt. Då fungerar det inte heller i skallen och man göra många små fel. Det blir kännbart när man ligger på den här höga träningsnivån. 

– Det är ändå starkt att vi tog oss igenom det här och kunde vinna matchen. Det var många som ökade några snäpp när de upptäckte att vi var på väg att förlora, menade Magnus, som ändå hittade några positiva sekvenser mot slutet av matchen. 

Bland annat fick han se ett riktigt viljemål fram till 1-1 (13.09 i tredje perioden) och som kom ur nästan ingenting och där #20 Mats Hjort röjde väg för #9 Filip Lander som var sist på pucken innan den slank in förbi den storstilat kämpande målvakten Johan Johansson, som var en hårsmån ifrån att bli riktig matchhjälte den här gången sedan Hanviken snöpligt tagit ledningen med 0-1 precis i början av tredje perioden. 

Ändå var det HHC:s segermål efter 17.13 som blev inte bara kvällens sköna segermål utan också det allra vackraste målet så här långt. 

Hanviken tog chansen att kvittera och gick hårt framåt i slutet av matchen. Men en smörpassning mitt i banan från egen zon av #13 Simon Löf upp till #88 Martin Naenfeldt på offensiva blå bäddade för HHC-vinsten. Naenfeldt blev helt fri med målvakten när han ryckte ifrån uppvaktningen och satte pucken upp i nättaket bakom Hanvikens målvakt. Ett riktigt klassmål av snabbskrinnaren som nu också blivit allt hetare som målskytt. 

Det är målet som vi tar med oss från den här matchen, men det bestående intrycket är ändå att HHC av förklariga skäl är inne i en tyngre period och dessutom måste få större kvalitet i passningsspelet och avslutningarna. 

Och det säger vi alltså om ett lag som på 17 matcher trots allt bara förlorat en gång vid full tid…

filip
Filip Lander har precis gjort 1-1 sedan Mats Hjort banat väg framför Hanvikens mål.

nanne
Här kommer avgörandet! Martin Naenfeldt har tagit emot passningen från Simon Löf och rycker loss och gör 2-1..

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info