Hoppa till sidans innehåll

Lovande genrep – i två perioder…

2016-09-14 23:10
Hudik Hockey har haft svårt att få resultaten med sig i säsongens träningsmatcher inför HockeyEttans seriestart mot Huddinge hemma på lördag.
  • Uppdaterad: 2016-09-14 23:14

Det blev en ny förlust mot topprankade Sundsvall i onsdagen match i Söderhamn där siffrorna 1-4 (0-1, 1-1, 0-2) kanske inte helt speglar matchbilden, men där Sundsvall ändå var det bättre laget och där HHC:s alla baklängesmål kom i box play.

Det blev också en match där både onödiga och märkliga utvisningar satte sin prägel på spelet i främst tredje perioden och där Sundsvall visade en effektivitet som HHC inte kunde stå upp emot.

– Det är ju det som ofta skiljen lagen åt och vi tar alldeles för många utvisningar och framförallt i fel lägen, menade HHC-coachen ”Lillis” Lövblom, som fick se två perioder som lovar en hel del och som bygger en grund att jobba vidare på.

– I tredje perioden gör vi för många konstiga saker och jobbar en och en istället för tillsammans. Vi spelade fast oss i egen zon och det utnyttjade Sundsvall fullt ut, tyckte ”Lillis”.

I två perioder spelade HHC helt okej och skapade en rad fina lägen framför Magnus Åkerlund i Sundsvalls-kassen, men det saknas fortfarande lite i skärpa i avslutningarna.

Första perioden blev matchens bästa del och i en tempostark öppning var det faktiskt HHC som hade de bästa chanserna. Det behövdes också ett numerärt överläge för att Sundsvall skulle ta över initiativet och sedan Emil Fahlander gjort 0-1 i power play efter 9.20 fick Sundsvall en energikick och hittade tryggheten i sitt spel.

Även i andra perioden började HHC bäst med tre heta skott innan två minuter hade gått och kvitteringsmålet till 1-1 efter 4.43 var ett riktigt klassmål i regi av Joonas Sammalma och Joonas Koskinen med den senare som målskytt.

Målet fick den finska femman att hitta spelytorna och HHC var ytterst nära också ett ledningsmål.

Istället började utvisningarna hagla i både tid och otid och under resten av matchen blev det inte mycket spel fem mot fem. Sundsvall gick till 1-2 i andra periodens slutminut när pucken hamnade under en spelarhög i HHC:s målområde och domaren signalerade för mål.

Även om HHC hamnade lite på hälarna i tredje perioden och inte hittade något eget spel så behövde Sundsvall ännu ett power play för att göra 1-3 genom Albin Runesson. Det var också ett power play som gav 4-1 av Robert Lantosi efter 15.59.

HHC fick också sina chanser i numerärt överläge, men kom bara nära en reducering och här finns det absolut en del att jobba på – liksom spelet i box play.

Till saken hör att HHC kom till spel med en något tunn backbesättning sedan både Fredric Larsson och Lars Lundin lämnat återbud och sedan tidigare saknas också långtidsskadade Elias Frisk. Dessutom saknades Johan Nilsson på forwardssidan.

Att matchsponsorn utsåg Linus Wernerson-Libäck till matchens lirare var ett beslut som vi absolut delar…

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info