Hoppa till sidans innehåll

Magnus får nyckelroll i ”nya” HHC

2017-05-28 09:50
En efter en har de kommit. Nya och nygamla spelare har skrivit kontrakt och Hudik Hockeys trupp har fyllts på nästan dag för dag. Nu är också målvaktsfrågan löst.
  • Uppdaterad: 2017-05-28 09:53

Under några dagar har ryktet om en av HockeyEttans mest uppmärksammade spelarövergångar vandrat runt som ett ”uträtat” frågetecken på sociala medier och på torsdagen kunde HHC också bekräfta att 31-årige Magnus Åkerlund, med meriter från både SHL och Allsvenskan, lämnar Sundsvall Hockey och får Glysishallen som ny hemmaplan. 

På bilden här ovan ser vi Magnus Åkerlund i en match mot HHC för några år sedan. Att HHC:s nye assisterande tränare Magnus Nilsson också finns med där i sin favoritposition gör ju inte saken sämre… 

– Det känns riktigt bra nu och det ska bli intressant att se vad jag kan bidra med. Hudik har en spännande spelartrupp och bra ledare runt laget, konstaterade Magnus Åkerlund när han på torsdagen kom till Hudik tillsammans med sambon Frida och 5-årige sonen Vincent för att skriva på kontraktet med HHC och för att bland annat träffa de assisterande tränarna Magnus Nilsson och Johannes Westring. 

– Men annars vet jag inte så mycket om staden, annat än att den kallas för Glada Hudik. Jag har mött HHC några gånger och jag vet att det finns ett bra intresse för hockey här, menade Magnus, som på 35 matcher med Sundsvall förra säsongen hade en räddningsprocent på 93,9. 

– Hudik har en långsiktig bild av att stegvis utveckla både spelarna och laget, konstaterar Magnus, som har en lång karriär bakom sig, men som fortfarande har hockeyaptiten kvar och som är känd för att alltid ge allt i matcher och träning. 

Magnus Åkerlund växte upp i Osby där han tidigt kom i kontakt med ishockeyn, men inte riktigt kunde bestämma sig för om han skulle bli utespelare eller målvakt. Men ganska snabbt visade det sig att han hade talang för målvaktsjobbet och juniorkarriären inleddes i HV71. 

Efter spel i Sweden U17, U18, U19 och U20, med bland annat två VM-spel, blev det också SHL-debut med tre matcher i HV71 redan säsongen 2004-05 när Stefan Liv var skadad. 

Säsongen därefter blev det allsvenskt spel med Nyköping och sedan div.1 med Skövde 2006-07 innan Magnus flyttade upp till Medelpad. Från 2007 och fram till 2011 blev omväxlande spel med Timrå i SHL och Sundsvall i Allsvenskan. 

Allsvenskt spel blev det också 2011-12 med Borås innan Magnus flyttade till Aalborg Pirates för två säsonger i danska ligan. 

2014 var Magnus tillbaka i Sundsvall Hockey där han nu gjort ytterligare tre säsonger med spel i både allsvenskan och HockeyEttan. Totalt har han gjort 47 SHL-matcher och 113 matcher i Allsvenskan. Anmärkningsvärt är att han sedan 2007 bara vid ett par tillfällen haft en räddningsprocent under 90 och oftast legat runt 93. Något man naturligtvis ska ta med en nypa salt, men som ändå visar på en stor jämnhet på hög nivå. Det är knappast någon tillfällighet att Magnus Åkerlund de senaste säsongerna betraktats som en av HockeyEttans hetaste målvakter. 

– Innan flytten till Aalborg hade jag en del skadeproblem, men sedan jag lagt om fys-träningen fick jag ordning på kroppen, berättar Magnus som sedan 2011 spelat runt 35 matcher varje säsong. 

Med sina 188 centimeter och 95 kilo representerar Magnus Åkerlund den nya generationen ”stora” målvakter. 

– Det blir mer och mer kamp runt kassen och då kan det vara bra att ha lite att sätta emot, menar HHC:s nye målvakt som garanterat kommer att få en nyckelroll i det nya lagbygget. 

Magnus Nilsson och Johannes Westring, två tredjedelar av den tränar-trojka som ska leda HHC i vinter, fanns på plats för att hälsa Magnus Åkerlund välkommen till Hudik och underströk att lagbygget ger vissa förhoppningar. 

– Det ser jättebra ut, men det är många delar som ska klaffa för att det ska bli bra till slut, understryker Magnus Nilsson, som med sin erfarenhet kommer att bli en stor tillgång för HHC. 

Magnus och Johannes var förra säsongen framgångsrika som tränare för S/L som trots en tunn trupp tog sig ända fram till kvalet. 

Nu ser de fram emot att få jobba med ”Lillis” Lövblom – och med ett lag som på pappret kanske är bättre än någonsin. 

Nu finns det visserligen inte någon Fredrik Sundin och inte heller någon Magnus Nilsson på isen, spelare som var och en på sitt sätt burit laget, men väl en blandning av erfarenhet och ungdomlig hunger. 

– Det är jättespännande med den här truppen, men sedan ska vi få laget att fungera också, säger Johannes Westring. 

Magnus och Johannes berättar om vikten att kunna anpassa speciellt fys-träningen till de individuella behov som varje enskild spelare har. Här har HHC-tränarna nu hjälp av bröderna Petter och Anton Norman med nya ögon på träning och rehab. ”Lillis” Lövblom, Magnus Nilsson och Johannes Westring får ansvar för olika delar av träning och matchning. 

Ungefär samtidigt som HHC presenterar sin nya målvakt kommer beskedet om att tvillingarna Wernerson-Libäck har skrivit kontrakt med div.1-kollegan Östersund. Vi önskar dem naturligtvis lycka till i sin nya klubb.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info