Hoppa till sidans innehåll

Magnus mer på plus än någonsin

2016-11-01 07:30
7-0, 10-3, 5-4, 4-0, 4-2, 7-1. Där har ni Huddinges hemmaresultat så här långt i serien. Och på onsdag kväll är det HHC:s tur att känna på lagets hemmastyrka.
  • Uppdaterad: 2016-11-01 07:35

Fotograf: Stefan "Kokken" Svedman.

Och det är verkligen inte bara på hemmaplan som Huddinge varit bra. 11 segrar på 12 matcher har serieledarna tagit, bland annat med 5-2 mot HHC i premiären.

– Ja, det blir en spännande uppgift. Vi har väl gjort det godkänt så här långt, men nu måste vi upp ytterligare en nivå, menar Magnus Larsson (bilden), hemmasonen som nu är inne på sin femte säsong i HockeyEttan med HHC.

Magnus har genom hela ungdoms- och juniortiden spelat i HHC:s röda färger, men har egentligen aldrig varit rubrikernas man utan snarare en doldis som rättat in sig i ledet och spelat där tränarna placerat honom.

– Jag har inget behov av att synas eller att sticka ut. Jag jobbar för laget i första hand och försöker göra det så bra jag kan, säger 23-åringen som kommer från en välkänd idrottsfamilj där farfar Bosse och pappa Mikael hade sina karriärer på fotbollsplanen.

– Jag spelade fotboll i Hudiksvalls ABK i ungdomsåren och vi hade ett framgångsrikt lag i min åldersgrupp, men jag valde tidigt ishockeyn, berättar Magnus, som spelade två säsonger i Hälsinglands TV-pucklag och sedan gick via J18 och J20 upp till kontrakt i a-laget.

För Magnus känns det lite ovant att någonstans finnas med i toppen av all den statistik som förbundet presenterar för HockeyEttan. Men faktum är att Magnus just nu bara har en spelare före sig i seriens så kallade plus/minus-statistik – och det är lagkamraten Joonas Koskinen!

Det här är väl den statistik som kanske inte alltid är hundraprocentig, men den ger ändå en fingervisning om hur man själv och den närmaste omgivningen har funnits på isen i samband med mål framåt jämfört med mål bakåt.

Joonas Koskinen har just nu +15. Magnus Larsson är tvåa på +13.

– Det är naturligtvis kul att man finns med där uppe, men egentligen lägger jag ingen större vikt vid det. Jag känner väl att det har gått hyfsat, men det beror mest på att jag fått spela med Markus Västilä i de senaste åtta matcherna. Han är extremt puckskicklig och finns alltid spelbar när man har pucken, menar Magnus.

Själv har Magnus Larsson som back haft pucken mer än någonsin tidigare.

– Det beror mycket på det spelsystem som ”Lillis” har tagit in. Det bygger på större puckkontroll och då måste alla i laget bidra och vara spelbara, säger han.

Nu gäller det alltså Huddinge på onsdag. Och Magnus Larsson kan direkt peka på en viktig faktor.

– Vi måste se till att hålla oss på banan. Huddinge är seriens bästa lag i power play så vi kan inte bjuda på någonting.

Matchen mellan Huddinge och HHC sänds på webben. HÄR (alt kopiera och klistra in länken "https://huddingehockey.solidtango.com/live/huddinge-hudiksvall--2" i din webb-läsare) kan du se den på onsdag kväll.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info