Hoppa till sidans innehåll

Målglada Nacka på AllEttan-jakt

2017-11-11 11:10
När Hudik Hockey möter Nacka på söndag är det – trots tabelläget – ett av seriens målfarligaste lag som kommer på besök till Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2017-11-11 11:10

Det är dessutom ett lag med så här långt två av östra HockeyEttans tre vassaste forwards. Och när den tredje är HHC:s Viktor Hertzberg så får den här matchen en extra dimension, utöver att Nacka är det lag som närmast är på jakt efter en plats i AllEttan och just nu har skaffat sig ”hugg” på lagen direkt ovanför strecket.

Nacka har av sina 14 matcher vunnit hälften och gjort 49 mål. Det är bara Huddinge (61 mål) och HHC (51 mål) som gjort fler. Nacka har till exempel gjort 15 mål fler än något av de övriga lagen på undre halvan av tabellen – och det är till stor del ett ”tremansverk” av Victor Colton, Elliot Lorraine och Christoffer Usov. Den trion har tillsammans prickat in 18 av målen.

Men när det istället ”ramlat in” lite för mycket bakåt får Nacka ändå jobba hårt för att ta sig över strecket.

Den 21-årige Nacka-centern Victor Colton toppar just nu seriens poängliga med 20 poäng (6+14) före Viktor Hertzberg med 18 (8+10) och Elliot Lorraine med 18 (4+14).

Om vi dessutom lägger till att HHC nu har spelat 132 minuter och 41 sekunder utan att släppa in spelmål (förutom sudden-straffen mot Visby) så blir det många intressanta inslag att hålla reda på för publiken den här söndagseftermiddagen.

– Vi var riktigt bra när vi mötte Nacka borta. Gör vi en sådan match nu också så kommer de att få svårt, men vi är också medvetna om att Nacka är ett bättre lag nu och vi får räkna med att de kommer fulladdade nu när de ser chansen runt strecket, menar HHC:s assisterande tränare Johannes Westring.

Att de två ”nollorna” bakåt i de senaste matcherna skulle kunna bli hämmande för försvarsspelet tror inte Westring det minsta på.

– Inte alls. Det skapar bara en bra känsla och visar väl att vi i alla fall gjort någonting rätt. Det är bara att fortsätta jobba på samma sätt, tycker Johannes, som i gänget mest bara kallas för ”Wesslan”.

Under fredagen blev det också officiellt klart att gamle HHC-bekantingen Lasse Lundin tillfälligt återkommer i laget för att fylla upp för långtidsskadade Tommy Stenqvist och Magnus Larsson på backsidan.

– Det blir en perfekt lösning för oss. Lasse är en klassback och en praktkille som vet vad det handlar om, tycker Johannes Westring.

Lars Lundin, som nu spelar div.II-hockey med Nynäshamn vid sidan av sitt jobb som båtförsäljare, lämnade HHC i slutet av förra säsongen för att helhjärtat satsa på sitt nya jobb. Nu är det lågsäsong på båtsidan och Lasse har fått en månads tjänstledighet. Han kommer att bo tillfälligt i Hudik under den tiden, men han kommer inte att vara spelklar redan mot Nacka.

En bra lösning för HHC istället för att gå ut på marknaden och chansa med en okänd spelare. Med Lars Lundin vet man vad man får och dessutom är han hemtam och välkänd i HHC-miljön.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info