Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Nybro nästa i Glysishallen

2018-01-05 17:30
Efter den sköna hemmasegern mot Vimmerby i onsdags gästas HHC av ännu ett Smålands-lag i Glysishallen på söndag när Nybro kommer på besök.
  • Uppdaterad: 2018-01-05 17:36

Nybro är en klassisk hockeyklubb som faktiskt gjort två säsonger i högsta serien i slutet på 60-talet och som därefter spelat över 20 säsonger i det som nu heter allsvenskan. Några riktigt starka hockeyprofiler kommer också från Nybro, bland annat Björn ”Böna” Johansson och Fredrik Olausson. 

Nybro har fått en tung öppning av AllEttan och spelade fredagsmatch mot Valbo (efter att detta skrevs) innan långresan fortsatte mot Hudik för söndagsmatchen mot HHC. 

– Vi kommer förstås att titta på matchen i Valbo. Det kan vara bra att se dom live, men vi har ju också tittat på videoinspelningar, säger ”Lillis” Lövblom. 

Lagom till matchen mot Nybro stärker HHC upp backsidan med en ”nygammal” profil. Det är Niklas Lindmark som nu lämnar Kristianstad för att istället spela med HHC säsongen ut. Det var säsongen 2015-2016 som Niklas Lindmark senast spelade i HHC. 

– Jag har själv inte sett Niklas Lindmark spela, men av de informationer jag fått så tror jag att han är en spelartyp som kan passa bra hos oss, konstaterar HHC-tränaren. 

Att HHC nu plockar in ytterligare en back i truppen beror på att både Markus Västilä och Axel Svensson är skadade. För Västiläs del handlar det om ett uttöjt ledband i ett knä och i bästa fall kan det handla om ett par veckors vila. 

Mot Nybro kommer också junioren Linus Karlsson (bilden ovan) att få en ny chans i a-laget, som ersättare för Christoffer Persson, som fick avbryta matchen mot Vimmerby. Linus Karlsson har gjort bra ifrån sig när han tidigare hoppat in i a-laget. 

När det här skrivs på fredagen ser det i övrigt ut som om alla kan spela, men vi är nu inne i en period av säsongen då förkylningar och influensa-epidemier kan förändra allt från en dag till en annan. 

– Det där är något man lär sig att leva med, säger ”Lillis” Lövblom, som vet att ett telefonsamtal på matchdagens morgon kan innebära återbud till matchen. 

– Det är klart att man bryr sig om vilket lag man kan ställa upp med, men det är inte så att man går i ständig rädsla för det där samtalet. Det är bättre att lägga energi på de som ska spela istället för på dem som inte kan spela, menar ”Lillis”. 

Hur det poängmässiga utgångsläget för matchen mellan HHC och Nybro kommer att se ut beror mycket på resultaten i de fyra fredagsmatcherna, där till exempel Visby hade chansen att ta över serieledningen från HHC samtidigt som Nybro jagade sina första poäng – allt efter att det här skrevs. 

Ännu har vi inte passerat 1000-strecket på publiksidan den här säsongen. Kan det vara dags nu?
Gratis
Fri entré för ALLA nästa hemmamatch - nu slår vi publikrekordet på 1471 personer - Sprid gärna vidare till ALLA du känner!

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi