Hoppa till sidans innehåll

Nyförvärven levererar i HHC

2017-10-10 21:40
Kanske är han HHC:s mest anonyme spelare. Men precis som årets alla andra nyförvärv har han levererat på isen.
  • Uppdaterad: 2017-10-10 21:46

I dag handlar det om #41 Simon Lövgren (bilden), 24-åringen från Sundsvall som var sist in i truppen och som har skrivit tvåårskontrakt med Hudik Hockey.

Klicka HÄR för att se matchen LIVE! 

Simon är inte poängbäst i HHC så här långt men med 6 poäng (3 mål, 3 assists) på de fem inledande matcherna har han börjat ta för sig. 

– Det känns bättre och bättre. Det var lite konstigt i början för jag har ju aldrig tidigare lämnat Sundsvall, säger Simon, som i HHC har tagit plats i en kedja tillsammans med #10 Jonas Lindström och #88 Martin Naenfeldt. 

– Det fungerar väl rätt bra mellan oss, konstaterar Simon, som inte är någon vän av stora ord och inte heller tar någon stor plats i gruppen. 

– Jag föredrar att hålla mig lite i bakgrunden. Det passar mig bäst, understryker han. 

Annars är det #14 Viktor Hertzberg som så här långt är poängbäst i HHC med 10 poäng (3+7) närmast följd av #19 Joonas Koskinen och #21 Patrik Elfsberg båda på 7 (2+5). 

Simon Lövgren har, innan han kom till Hudik, haft hela sin hockeykarriär i Medelpad med början i Timrås J18 och fortsatt juniorhockey i Sundsvall med en del av säsongen 2011-12 i div.1 med Kovland. 

2013 var han tillbaka i Sundsvall där det sedan blev spel omväxlande i HockeyEttan och allsvenskan, och med två allsvenska kvalserier, innan Sundsvall tvingades lägga ner sin seniorhockey inför den här säsongen. 

– Det passade mig bra när Hudik ville ha mig. Jag har mina föräldrar kvar i Sundsvall och det är ju inte så långt dit och nu börjar jag mer och mer känna mig tillrätta här, säger Simon Lövgren som vid sidan av hockeyn jobbar vid Iggesunds-skolan. 

Efter fem raka segrar handlar det nu om Huddinge på bortaplan på onsdagskvällen. 

– Och nu gäller det nog att vi steppar upp några grader. Men det ska bli kul att se hur vi står oss mot det motståndet. Det blir nog lite annorlunda hockey än i våra första matcher, men tanken är väl att vi ska spela vårt spel även när vi möter bra lag, säger Simon Lövgren innan han skyndar iväg för att byta om inför tisdagens ispass i Glysishallen. 

När det gäller laget mot Huddinge så är det klart att #20 Mats Hjort inte kommer att spela efter den otäcka tacklingen i matchen mot Vallentuna där många befarade en ny hjärnskakning. Men riktig så illa var det inte. 

– Jag har känningar i ett knä och måste vila en tid. Hur länge återstår att se, hälsar Mats, som ändå är hoppfull om en ganska snar come back. 

Dessutom dras fortfarande #57 Magnus Larsson med en förmodad höftskada som riskerar att bli långvarig.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info