Hoppa till sidans innehåll

Ny seger och fortsatt toppkänning

2018-01-12 22:50
En spännande avslutning med HHC-mål i tom kasse, men i stort sett en säker seger, tre nya blytunga poäng och fortsatt toppkänning i AllEttan.
  • Uppdaterad: 2018-01-12 22:53

Där har ni den första delen av helgens långresa mot söder med 1-3 (0-0, 0-1, 1-2) i Vilundaparkens ishall i Väsby efter ett mönster som börjar se ut som en god vana från HHC:s sida, det vill säga att ta ledningen och sedan med hårt jobb spela av matchen på ett säkert sätt. 

Visserligen kunde Väsby reducera till 1-2 efter 17.37 i tredje perioden och försökte sedan också skapa lite tryck framåt i spel utan målvakt, men det slutade istället med att #15 Adam Seydlitz kunde trycka in 1-3 i den tomma kassen när Väsby inte hade varken kraft eller skicklighet att hålla pucken inom laget. 

– I det stora hela tycker jag att vi är bättre än Väsby och framförallt är det försvarsspelet som är den stora skillnaden mellan lagen. Vi har en målvakt som verkligen gör skillnad och sedan spelar vi hela tiden bra framför egen kasse och vinner kamperna där, tyckte en nöjd ”Lillis” Lövblom. 

– Det är ju nyckeln allting och innebär att man kan vinna även om spelet inte är på topp. Men vi hade nog väntat att Väsby skulle streta emot lite bättre. 

HHC var klart bäst i den inledande perioden men fick inte riktigt till avslutningarna och perioden slutade mållös. 

Väsby stod upp bättre i den andra perioden, men det var ändå HHC som gjorde det förlösande första målet när #10 Jonas Lindström back-checkade till sig pucken och drev upp den i en individuell ”rundtur” i anfalls-zonen och hittade #18 Johan Nilsson (bilden ovan) vid bortre stolpen efter 16.08. 

– Kul för Johan att få göra sitt första mål i AllEttan och Jonas visade verkligen att han är vår kapten, menade HHC-tränaren. 

– Men sedan krånglade vi till det lite onödigt i vårt spel och Väsby fick några chanser där, tyckte ”Lillis” som sedan istället fick se ett tidigt och snyggt mål fram till 0-2 i den tredje perioden när #88 Martin Naenfeldt fick drömträff och satte skottet upp i krysset efter Jonas Lindströms andra raka assist. 

Därmed hade HHC skaffat sig ett starkt segergrepp som Väsby aldrig var nära att vända på. Det sena reduceringsmålet till 1-2 av Linus Pellfolk efter 17.37 innebar visserligen att Väsby fick en möjlighet att nå oavgjort, men HHC släppte aldrig till några chanser och så kunde Adam Seydlitz istället avsluta matchen med sitt mål i tom kasse. 

– Det var många som jobbade bra i kväll. Skönt att se #8 Tommy Stenqvist tillbaka så starkt och Jonas Lindström är viktig för oss. Elfsbergs hårda arbete är en tillgång och Naenfeldt fortsätter att producera mål, konstaterade ”Lillis”. 

– Segern göra förstås stor skillnad nu när vi ska resa vidare mot Ronneby, avslutade HHC-tränaren innan en sen middag väntade på ledare och spelare.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info