Hoppa till sidans innehåll

Nytt målkalas och ny nolla mot Tumba

2016-11-06 18:32
Hemma mot Tumba vann HHC med hela 12-0 och inför bortamatchen trodde de flesta på en mycket mer jämn match. Men HHC kunde gå vinnande med stora siffror även denna gång, nämligen med 0-7 (0-0, 0-3, 0-4)
  • Uppdaterad: 2016-11-06 19:40

Det var ändå en jämn inledning på matchen där Hudik hade spelövertaget men Tumba kunde hålla borta de riktigt heta chanserna. Hemmalaget spelade fysiskt och Hudik fick det inte riktigt att stämma. Man fick också chansen i powerplay i totalt nio minuter i första perioden. Tumba drog på sig ett matchstraff efter 11.23 och fick även en ny utvisning mot sig några minuter senare, vilket innebar att HHC fick chansen i 5 mot 3. Men powerplayspelet i första perioden lämnade en del att önska, man skapade inte allt för många farliga chanser och slarvade en hel del. Man släppte dessutom till ett friläge för Tumba när man hade en man mer på isen där Simon Nordh fick göra en bra räddning.

- Vi gör en riktigt dålig första period och slarvar oerhört mycket. Jag behövde verkligen höja rösten i periodpausen. Vi är alldeles för svag med pucken och gör alldeles för många misstag, sa tränare "Lillis".

I andra perioden skulle det lossna istället, man klev ut med bättre fart och det gav resultat. #55 Fredric Larsson (Ass. Johan Nilsson och Marcus Åkerlund) gav Hudik ledningen när han kastade in en puck mot mål som misstänks ha styrts in av Tumbaförsvarare. Och när 0-1 hade kommit så tog Hudik över spelet än mer även om man slarvade en del i egen zon och lät Tumba få några riktigt bra lägen.

Efter 9.32 spelat kunde #20 Fredrik Blom (Ass. Johan Nilsson och Marcus Åkerlund) ta sig fram hela vägen in på mål och få iväg ett avslut där han sedan själv kunde slå in returen på volley, ett riktigt snyggt mål som betydde 0-2.

Tumba fortsatte dra på sig utvisningar och tillslut fick vi också se ett powerplaymål från Hudik. #19 Jonas Koskinen hittar #41 Linus Wernerson-Libäck (Ass. Joonas Koskinen och Markus Västilä) med en lysande passning och Linus står för ett mycket fint avslut upp i nättaket. Efter 0-3 märktes det att Tumba inte orkade stressa och spela lika fysiskt som innan och man började tappa fokus mer och mer. 

Tredje perioden inleds olyckligt med att #55 Fredric Larsson drar på sig en utvisning och när han kommit ut får han åka och sätta sig igen 11 sekunder senare. När han kommer ut nästa gång är han direkt inblandad i en otäck smäll som gör att han lämnar isen. 

Hudik får sedan ett bortdömt mål efter att Seydlitz snyggt tryckt in pucken, anledningen var att Seydlitz strax innan ska ha delat ut en huvudtackling som renderade i att han istället för att bli målskytt fick ett matchstraff. 

Efter 13.37 ökade #19 Joonas Koskinen på till 0-4 på straff efter att han själv dribblat igenom försvaret och blivit fälld. På straffen lurade finnen målvakten rejält och kunde lägga in pucken i öppet mål. 

Då Adam Seydlitz klivit av på grund av matchstraffet fick 18-årige Anton Hammargård speltid, och som han tog vara på den! Hammargård fick en fin pass av Widing och sköt snyggt in hans första division 1-mål någonsin efter 15.04 spelat!

När Tumba nu tappat fokus och dragit på sig ytterligare två utvisningar så kunde Hudik även göra 0-6 då #51 Lars Lundin (Ass. Markus Västilä och Joonas Koskinen) siktade in sig och avlossade ett fint skott rätt in i mål.

Med 16 sekunder kvar kunde sedan Anton Hammargård (Ass. Joonas Sammalma och Linus Wernerson-Libäck) göra sitt andra mål för kvällen då han höll sig framme vid målet och petade in 0-7.

- Jag är såklart nöjd med resultatet men inte med insatsen. Vi gör ingen riktigt bra match. Det är vissa saker som vi måste göra mycket bättre. Det handlar om att ta kampen där ute och att vara förberedd, säger "Lillis".

- Jag tycker att fjärdekedjan med Fredrik Blom, Marcus Åkerlund och Johan Nilsson bär laget idag. Sedan kliver Hammargård in och gör det jättebra. På backsidan spelar "Lillis" och Magnus Larsson lugnt och säkert idag tycker jag. Dessutom gör Simon en mycket bra match där han kliver fram och räddar oss vid ett flertal tillfällen, avslutar "Lillis.

Laget får nu ladda om för ny match på fredag 11/11 19.00 då Arlanda Wings gästar Glysishallen. Välkomna!

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info