Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Nytt toppmöte i Glysishallen

2017-10-01 17:00
Långt innan det stod klart att Sundsvall Hockey skulle lägga ner sin seniorhockey hade #9 Filip Lander (bilden ovan) bestämt sig för att flytta till Hudiksvall.
  • Uppdaterad: 2017-11-01 17:38

Han var en av de första av årets nyförvärv som skrev kontrakt med HHC – och han gjorde det för två år framåt. 

Den 22-årige backen, som har hela sin hockeybakgrund i Timrå, visste inte då att han också skulle få sällskap av fyra lagkamrater från Sundsvall. Efter spel genom hela ungdoms- och juniortiden i Timrå och efter en säsong i a-lagstruppen valde han förra säsongen att spela för Sundsvall. 

Filip Lander är med sina 177 centimeter och 76 kilo en av HockeyEttans minsta backar. Men med sin klubbteknik och blick för spelet har han visat att det inte alltid behövs så mycket tyngd. Under den första delen av serien har Filip Lander gjort ett gott intryck och visat att han är det vi kallar för en spelande back. Men hur började det en gång? 

– Jag tror inte att jag någon gång valde att spela back. Jag blev bara placerad där i ungdomsåren och sedan har jag inte fått prova något annat, berättar han. 

Filip Lander understryker att han trivs mycket bra med HHC och Hudik. 

– Ja, det känns redan som hemma. Jag har nog sett det mesta av staden sedan jag kom hit i augusti, konstaterar Filip som ibland får finna sig i att jämföras med storebror Anton – som har 215 matcher med Edmonton Oilers i NHL och som nu spelar i ryska KHL för Ak Bars Kazan. 

– Det är ingenting jag fäster mig vid. Vi är inte på samma nivå så det behöver jag inte bry mig om, menar Filip som efter förra spelomgången nominerades i ”veckans lag” på HockeyEttan.se. 

Filip Lander erkänner att det sved lite i skinnet att förlora straffdramat mot Visby senast. Att HHC trots allt fortfarande är obesegrat vid full tid kändes inte som någon tröst. Och nu (onsdag) handlar det om match mot ytterligare en toppkonkurrent när Valbo kommer på besök till Glysishallen. Valbo har överraskat så här långt och ligger just nu bara en poäng bakom HHC, men har en match mer spelad. 

– Det är aldrig roligt att förlora, så visst kändes det. Och vi vet att Valbo är bra och nu behöver vi knappast någon extra tändvätska, menar Filip Lander. 

– Men det var inget fel på attityden mot Visby heller, understryker ”Lillis” Lövblom. Det ser man bäst på försvarsspelet. Men vi måste komma med mer fart och kanske också släppa loss lite. Många saker var bra, men några var sämre, och nu ska vi ha en dialog med spelarna och kolla lite på matchvideon för att plocka fram det positiva. 

Efter 10 matcher har HHC bara tappat 5 poäng – alla på avgörande straffar, med en vinst och två förluster.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info