Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Obesegrade Vimmerby på besök

2018-01-02 18:28
Vimmerby har gjort det, Visby kan göra det – det vill säga vinna två raka i inledningen av AllEttan. Och på onsdag kommer Vimmerby till Glysishallen!
  • Uppdaterad: 2018-01-02 18:28

De tidiga serieledarna från Småland har fått en drömstart med 3-1 och 5-2 mot Nybro och har direkt byggt en stabil plattform att jobba vidare ifrån.

HHC:s poängförlust mot Valbo hemma var naturligtvis en besvikelse, desto starkare var det sedan att vända på steken i bortamatchen. Därmed har HHC spelat in fyra poäng – och ligger tvåa i tabellen. Och därför behövs det knappast någon påminnelse om vad den här matchen betyder, för båda lagen…

AllEttan är verkligen inte vilken ”dussinliga” som helst. Någonstans där borta i slutet av februari och början av mars ska (minst) ett av lagen i den här serien spela allsvenskt kval.

HHC har under den senaste tiden haft problem med skador på flera av backarna. Nu står det också klart att #49 Markus Västilä inte spelar mot Vimmerby, men samtidigt kommer både #13 Simon Löf och #8 Tommy Stenqvist (bilden) tillbaka.

När det gäller Tommy Stenqvist, ett av nyförvärven från Sundsvall, så hann han bara spela nio matcher innan han ådrog sig en bröstmuskelskada i samband med gym-träning.

– Det har varit en frustrerande lång tid att inte kunna vara med där ute på isen. Först ska det läka och sedan måste man ju jobba med uppbyggnad innan man kan spela igen. Men nu har jag fått klartecken och har också varit i full träning en tid, berättar Tommy Stenqvist.

– Nu ser jag verkligen fram emot att få spela igen, konstaterar han.

För Simon Löf har det handlat om en förkylning och feber några dagar och han tvingades avstå matcherna mot Valbo, men vid tisdagsträningen var han tillbaka på isen.

– Nu känner jag mig frisk igen så jag kan spela mot Vimmerby, konstaterar HHC:s defensivspecialist, som fram till nu betytt mycket för försvarsspelet och som kommer att bli en mycket viktig pjäs i AllEttan.

I övrigt verkar det som om alla är tillbaka och att småskavankerna har läkt. I det sammanhanget kan vi väl också hälsa från juniorbacken Axel Svensson, som är på benen igen efter den otäcka smäll han fick i bortamatchen mot Valbo.

– Det verkar som om att det är en skada i bukväggen, men att ingenting invändigt är trasigt. Men det gjorde hemskt ont och när jag förlorade medvetandet i omklädningsrummet såg det nog illa ut, konstaterar ”Acke” som hoppas att han snart ska vara tillbaka i full träning.

Onsdagskvällen i Hudik borde väl vara en ”Hockey Night” långt över det vanliga. Nu fyller vi hallen!

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info