Hoppa till sidans innehåll

Oscar Bergkvist tremålsskytt mot Väsby

2016-11-19 21:04
En blixtrande spelöppning med två hemmamål redan efter 3 minuters spel blev helt avgörande när HHC besegrade Väsby med 4-1 (2-0, 0-0, 2-1) i Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2016-11-19 21:07

Fotograf: Stefan "Kokken" Svedman

Resten av matchen blev ett ställningskrig där HHC länge kunde spela på sin fina öppning och där de två viktiga målen från matchens inledning skapade en stabil grund att jobba vidare på.

Det var HHC:s egen ”Silja-line” med kreatörerna #19 Joonas Koskinen och #22 Joonas Sammalma tillsammans med spjutspetsen #32 Oscar Bergkvist som både visade vägen och avgjorde matchen.

De började med 1-0 redan i sitt första byte efter bara 23 sekunders spel när Oscar Bergkvist gjorde sitt första mål (ass. #49 Markus Västilä och #22 Joonas Sammalmaa) och avgjorde sedan matchen i tredje perioden där Oscar Bergkvist blev tremålsskytt.

2-0 (bilden ovan) kom efter 3.00 när #51 Lars Lundin stack på djupet och hittade in till #10 Jonas Lindström som finurligt lirkade in pucken i mål. Därmed hade HHC fått en välbehövlig drömöppning efter den märkliga insatsen mot Vallentuna.

Under den första perioden klarade HHC dessutom två box play på ett starkt sätt mot ett Väsby som ändå hade en gyllene chans att reducera när HHC i spel 5 mot 4 släppte till ett friläge som #33 Simon Nordh klarade. HHC-målvakten var för övrigt en av kvällens bästa med en rad fina räddningar i en match där skottstatistiken var helt jämn, 24-24.

HHC fick inleda andra perioden i box play och tappade sedan helt bort det fina spelet från första perioden. Hemmaspelarna hittade inte rätt med sina offensiva passningar och tog sig inte in framför mål. I den här delen av matchen var Väsby klart bättre och HHC kom undan med blotta förskräckelsen, mest tack vare ett bra defensivt backspel och ett säkert målvaktsspel.

– Vi blev lite för ängsliga i spelet och det märktes att matchen hade stor betydelse. Det var ingen som riktigt ville ta tag i pucken och spelet. Men jag är nöjd med spelet utan puck och att våra backar och målvakt gjorde ett bra jobb, tyckte HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom.

Det dröjde ända till 14.24 i tredje perioden innan HHC kunde göra det matchavgörande målet och ännu en gång var det ”Silja-line” som slog till. Oscar Bergkvist gjorde 3-0 på en härlig passning från Joonas Sammalmaa och sedan kunde inte Väsby hitta ny energi även om man chansade med att ta ut målvakten redan efter 15.20 och kunde pressa in 3-1 genom Lubomir Fetkovic.

När sedan Oscar Bergkvist, som en kvittens på att han just utsetts till matchens lirare, gjorde sitt tredje mål för kvällen fram till 4-1 i tomt mål på passning från #19 Joonas Koskinen var saken klar.

– Det här var en viktig seger för oss. Nu blev avståndet ner till AllEttan-strecket sju poäng istället för bara en, och det känns skönt, konstaterade ”Lillis” Lövblom,

– Vi var lite stukade efter Vallentuna-matchen och därför hade förstås spelöppningen en stor betydelse för matchen.

– I dag var det viktigast att vinna. Hur vi gör det har ingen betydelse, menade HHC-tränaren, som för första gången den här säsongen inte kunde gå runt på fyra kedjor på grund av sjuk- och skadeläget på forwardssidan.

– Men vi vann ändå tredje perioden nu också och det räknas, menade han.

HÄR hittar du tabellen.

Patrik Granlund, matchvärden Bauer Hockey, delade ut pris som Matchens Lirare till tremålsskytten #32 Oscar Bergkvist.

Toppmötet Visby-HHC fredag den 25 november kan du se på Hudiksvalls största storbildsskärm, för hur du bokar bord och mat klicka HÄR.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info