Hoppa till sidans innehåll

PRESSMEDDELANDE från HHC: Hockey på skoltid för åk 4-9 i samarbete med MTH-utbildning!

2018-02-09 08:30
Hudik Hockey och MHT-utbildning har inlett ett samarbete där elever på MTH, årskurs 4-9, får träna och testa på ishockey under skoltid med utbildade tränare från HHC.
  • Uppdaterad: 2018-02-08 14:25

Resterande del av säsongen tränar elever en gång i veckan på skoltid under ledning av HHC:s David Strandh till vardags anställd inom HHC:s junior- och ungdomsverksamhet. 

- I utvecklingsarbetet med vår ungdomsverksamhet ser vi inom HHC ett stort mervärde med samarbetet vi nu utvecklar med MTH. Att kombinera samhällsnytta och folkhälsan med utveckling av framtida seniorspelare är inte alltid lätt, säger Pär Langer, sportchef HHC.

Träningsgruppen från MTH består av både spelare från HHC:s ungdomsverksamhet men även barn och ungdomar som testar på ishockey för första gången.

- Vi är Norrlands enda Microsoft showcase skola och vi ser verkligen framemot samarbetet med HHC. Vi står för motivation, teknik och hälsa vilka är tydliga kopplingar till HHC och ishockey. MTH är en skola med framtidskompetenserna i sikte där digital kompetens och hälsofrämjande arbete ses som en självklarhet, säger Johanna Örnehag, VD & Rektor MTH-utbildning.

Förutom samarbetet på isen var ca 100 elever och lärare på plats under matchen HHC-Arlanda 22/11 för en hejarklackstävling med andra skolor i Hudiksvalls kommun som MTH vann. 

- I det här arbetet är det vår inställning att barnen skall ha kul, bygga upp sin självkänsla, utveckla sin fysik, lära sig samarbete, fair play och på så sätt lägga grunden för ett rikt och hälsosamt vuxenliv inom hockey eller kanske inom någon annan form av idrott, avslutar Pär.

Förhoppningen är att kunna utveckla samarbetet till flera träningstider på skoltid nästa säsong.

- Skolan tar avstamp från vetenskapliga studier där vi ser samarbetet med HHC som en värdefull pusselbit kopplat till elevernas inverkan på lärandet i skolan, fritiden och för framtiden, avslutar Johanna.

 

MTH-utbildning med fokus på Motivation-Teknik-Hälsa är verksam i Hudiksvall för elever i åk 4-9 och är Norrlands första Microsoft Showcase skola.

Skolan har en helhetssyn på hälsa och lärande. Eleverna ges goda förutsättningar att utvecklas till mogna, självsäkra människor så att de har modet att möta världen med ett nyfiket sinne.


Solan värnar om att skapa en trygg miljö och respektera allas lika värde genom hälsofrämjande och förebyggande arbete.

Grundaren Johanna Örnehag har nästan 30 års erfarenhet av att arbeta i skolan, både som lärare och rektor.


För mer info gå in på hemsidan mthutbildning.se

Skribent: Hudik Hockey

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info