Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande från Hudik Hockey: Samarbete kring juniorhockeyn i Hälsingland kompletterar HHC:s J18-Elitlag.

2016-09-28 13:25
Säsongen 2016-2017 kommer föreningar i Hälsingland att gemensamt driva ett J18-lag i regional serie. Föreningarna är förutom Hudik Hockey även Söderhams IK, Söderhamn/Ljusne HC, Bollnäs IS och Alfta GIF.
  • Uppdaterad: 2016-09-28 13:30

- Syftet med samarbetet är att möjliggöra för äldre ungdomar att fortsätta spela hockey och initiativet togs av Hudik Hockey, HHC kontaktade oss inom Söderhamns IK om vi tillsammans hade viljan och ambitionen att starta upp ett J18-lag tillsammans. Vi insåg ganska snart att flera föreningar behöver vara med för att ha tillräckligt med spelare, därför kom Söderhamn/Ljusne, Bollnäs och Alfta med i bilden ganska snabbt. Dessutom stärker det hockeyn i Hälsingland att vi fem föreningar konkretiserar våra samtal och vi ser alla framemot detta samarbete, säger Per Ängvald, huvudtränare i Hälsingland J18 (Söderhamns IK). 

Premiären äger rum den 9/10 med bortamatch mot Avesta. Hemmapremiären spelas den 16/10 kl. 15:30 i Perex-hallen i Söderhamn. Laget kommer att drivas från Söderhamn som ligger mest centralt för de flesta av spelarna för att ta sig till hemmamatcher och träningar. Huvuddelen av hemmamatcherna för laget kommer därmed att spelas i Söderhamn bland annat p.g.a. tillgängligheten för istider.

- Vi tog detta initiativ för att kunna erbjuda våra spelare en bra utbildnings- och utvecklingsmiljö där deras hockeymognad motsvarar individens potential. P.g.a. att utvecklingskurvorna är olika för varje individ och dess hockeymognad vilket gör att spelarna kan flytta upp eller ner beroende på individen. Vi inom HHC vill inte förlora spelare p.g.a. fel anledningar  och därför erbjuder vi en breddare individanpassad hockeyutbildning i rätt miljö. Dessutom stärker HHC sig i Hälsingland och breddar oss geografiskt. Så detta samarbete är verkligen win-win för alla berörda parter, säger Mikael Fordell, junioransvarig Hudik Hockey.

- Totalt kommer det att finnas 24 spelare och 4 målvakter att tillgå i rätt ålder. Därutöver finns ett antal överåriga spelare som inte heller har något lag att spela i som kommer ges möjlighet i detta lag också, fortsätter Per Ängvald.

Tränarstaben kommer från Söderhamns IK där Pär Ängvald blir huvudtränare för laget, Mikael Rönn team manager samt Tommy Ramström målvaktstränare. Sedan har varje förening en kontaktperson för att kunna förmedla vilka spelare som är tillgänglig för match.

Skribent: Hudik Hockey
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info