Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Säker seger med nollan intakt

2017-11-08 22:30
Efter två starka perioder och en tredje där HHC mest bara spelade av tiden blev det en kassaskåpssäker seger i bortamatchen mot Hanviken på onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 2017-11-08 22:36

0-4 (0-1, 0-3, 0-0) blev slutresultatet och därmed kunde #35 Magnus Åkerlund hålla nollan för andra gången i rad i en match som med all önskvärd tydlighet visade klasskillnaden mellan lagen i tabellens två delar. Efter två perioder hade HHC skjutit 37 skott på mål mot bara 11 för Hanviken och med 0-4 på anslagstavlan så var matchen i praktiken avgjord.

– Men vi är jättenöjda även med den tredje perioden. Det är viktigt att man kan gå ut och spela på resultatet. Det har vi haft problem med tidigare men nu gjorde vi det bra, tyckte ”Lillis” Lövblom.

– Det är så lätt att man går ut och tycker att det är klart och om man går ner tio procent och börjar småfuska här och där så kan det bli match igen. Nu stängde vi matchen på ett bra sätt, tyckte HHC-tränaren.

#88 Martin Naenfeldt var nu tillbaka på isen efter sin hjärnskakning och det var också han som inledde målskyttet med första periodens enda mål som kom efter 8.56 när Naenfeldt var först på en målvaktsretur efter förarbete från #9 Filip Lander och #32 Oscar Bergkvist.

– Vi gjorde en mycket stark första period där vi kom ut bra och tog tag i taktpinnen direkt. Vi kunde och borde ha fått ut mer av den, men vi blev lite ineffektiva, tyckte ”Lillis” Lövblom, som under de första 20 minuterna kunde räkna in 20 HHC-skott mot bara 3 för Hanviken.

HHC-pressen fortsatte i andra perioden och det var bara tillfälliga besök i anfallszonen från Hanvikens sida. Ändå kändes 0-2 som ett viktigt mål för att skapa trygghet i spelet. Målskytt var ”backvikarien” #76 Axel Svensson (bilden ovan) som noterades för sitt första mål i HockeyEttan när han lyfte in pucken mot mål från mittzonen och fick se den studsa in förbi en överraskad målvakt.

HHC:s 0-3-mål var sedan riktigt snyggt när #55 Hercules Öhlander-Horn spelade tvärs över anfallszonen till #49 Markus Västilä, som sköt direkt och på vägen fram styrdes pucken på volley i mål av #41 Simon Lövgren.

När sedan Hanviken i sin frustration drog på sig fyra raka utvisningar och HHC två gånger fick spela 5 mot 3 kom också 0-4 när #14 Viktor Hertzberg slog in en retur efter skott av Hercules Öhlander-Horn.

– Vi gör dom svaga därför att vi är bättre, menade ”Lillis” Lövblom som en enkel förklaring till matchbilden.

I den mållösa tredjeperioden spelade HHC av tiden effektivt och jobbade för att låta Åkerlund hålla nollan igen. Hanviken fick visserligen ett par chanser i slutminuterna när HHC fick avsluta matchen i numerärt underläge, men då höll Magnus Åkerlund tätt.

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info