Hoppa till sidans innehåll

Seger säkrar plats i AllEttan

2016-12-05 22:05
När Haninge Anchors kommer till Glysishallen på onsdag står en plats i AllEttan på spel och för HHC:s del handlar det om att säkra en plats i HockeyEttans finrum efter jul.
  • Uppdaterad: 2016-12-05 22:05

Båda lagen har spelat hem 39 poäng så här långt och med sin fina målskillnad har HHC ett litet plus mot sina närmaste konkurrenter.

– Vi förlorade klart mot Haninge på bortaplan, men i hemmahallen har vi varit starka och bara förlorat mot Huddinge. Det här är en svår match och vi kommer att vara beredda på det, säger HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom.

Faktum är att Haninges bortastatistik väcker respekt. Laget har bara förlorat en (!!!) gång efter tre perioders spel. Av nio bortamatcher har Haninge tagit sex matcher till övertids- eller straffavgörande och vunnit tre av dem. Dessutom har Haninge vunnit ytterligare två bortamatcher under ordinarie speltid, något som HHC-spelarna säkert har med sig när de går ut till spel på onsdag.

Under en spelledig period i en och en halv vecka har det istället handlat om en rejäl portion bra träning för HHC.

– Vi har haft lite småskador och sjukdomar som behövt lite tid och rehab, men nu är de flesta på is, säger ”Lillis” som förutom långtidsskadade #13 Elias Frisk just nu bara saknar fotskadade #9 Viktor Widing och dessutom har frågetecken för #76 Emil Broed, som har en axelskada.

– Jag tror att vi behövde det här speluppehållet. Man kan inte ha ”lampan lysande” hela tiden, konstaterar ”Lillis”.

– Vi har haft många bortamatcher på onsdagar och det sliter på spelarna. De flesta jobbar vid sidan av hockeyn och när man kommer hem sent på natten blir det tungt med både arbete och träning dagen efter.

– Dessutom skulle vi kunna höja vår lägstanivå. Det måste vi jobba på för där är vi för svaga. Vår högsta nivå däremot räcker långt i HockeyEttan, menar ”Lillis”.

Från och med måndagsträningen och fram till onsdag handlar det nu om förberedelser och fokusering på matchen mot Haninge.

– Men vi jobbar vidare med vår långtidssatsning och så här långt ligger vi precis på det mål som vi har satt upp, säger HHC-tränaren när vi träffar honom vid måndagens förmiddagsträning.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info