Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Skön HHC-seger i krigarmatch

2018-02-09 22:55
HHC tog tre blytunga poäng i kampen om att hålla positionen i AllEttan i en riktig krigarmatch mot Dalen i Jönköping på fredagskvällen.
  • Uppdaterad: 2018-02-09 23:28

0-3 (0-0, 0-1, 0-2) stod det på anslagstavlan i Skandia Mäklarna Center när matchen var slut sedan #15 Adam Seydlitz prickat in det sista målet i tom kasse när Dalen chansade i slutminuterna med spel utan målvakt för att om möjligt ge sig chansen att gå ikapp. 

Då hade först #29 Henrik Marklund gjort sitt första mål för HHC i öppningen av den andra perioden och #5 Henric Nordin (bilden) prickat in viktiga 0-2 tidigt i den tredje perioden – ett mål som egentligen var helt avgörande och som HHC sedan kunde spela på för att hålla undan när Dalen satsade desperat i sin jakt på reducering och kvittering. 

HHC började matchen med fem backar, men från mitten av andra perioden fick man gå på bara två backpar sedan #76 Axel Svensson tvingades utgå. Varken #9 Filip Lander eller #55 Hercules Öhlander-Horn kunde följa med på resan. Om någon av dem kan ansluta inför den fortsatta resan till Visby är oklart. För Öhlanders del är det knappast troligt eftersom han drabbats av magsjuka. För Landers del finns det större chanser att han kan spela mot Visby. 

– Det här var riktigt skönt. Våra backar fick slita mycket hårt och de fyra som blev kvar fick spela väldigt mycket och gjorde ett otroligt jobb, tyckte Magnus Nilsson. 

– Dalen är tunga att möta. Det är många stora, starka spelare och de kämpar hela tiden. I andra perioden hade vi det jobbigt. De chansspelar och lägger mycket på mål och då måste man vara där, konstaterade HHC:s assisterande tränare. 

Den första perioden gick spel- och chansmässigt till HHC, men någon utdelning blev det ändå inte. HHC hade tre fina lägen i inledningen med bland annat ett stolpskott från #49 Markus Västilä. 

Det var mest kedjan med #19 Joonas Koskinen, #15 Adam Seydlitz och #41 Simon Lövgren som bet sig fast i anfallszonen, men den allra klaraste chansen hade #10 Jonas Lindström precis i slutet av perioden. 

I andra perioden fick HHC en drömstart när #29 Henrik Marklund prickade första krysset i en kontring tre mot en. Alla väntade en passning inåt när Henrik drog till och gjorde 0-1 efter bara 28 sekunders spel. 

Annars gick perioden klart till Dalen som hade 14-3 i skott, men ändå inte kunde överlista #35 Magnus Åkerlund. HHC spelade ändå bra med starkt hemjobb och vaksamt spel i egen zon och många av skotten kom ur lägen där Åkerlund hade full kontroll. 

HHC fick en bra start även i tredje perioden när man först klarade en ”släpande” utvisning från slutet av andra perioden och sedan istället gjorde 0-2 efter 2.09 när #5 Henric Nordin smög sig framåt på vänsterkanten när HHC fick fast pucken i anfallsläge. #19 Joonas Koskinen slog den perfekta passningen och Nordin direktsköt i mål. 

Målet innebar att HHC kunde spela lite på resultatet under resten av perioden som i övrigt var helt jämn. När sedan Seydlitz kunde sätta pucken i tomt mål (19.48) sedan #21 Patrik Elfsberg vunnit pucken och hittat passningsläget på vänsterkanten var matchen redan avgjord. 

Nu väntar övernattning i Jönköping med träning på lördagen och sedan kvällsfärjan till Gotland för ny övernattning och match mot Visby på söndag. 

Nämnas kan att Visby spelade hemma även på fredagskvällen och då besegrade Vimmerby med 4-3.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info