Hoppa till sidans innehåll

Skönt segermål i rafflande slut

2017-02-01 23:20
2.04 in i förlängningen utbröt det stora segerjublet i Glysishallen när #32 Oscar Bergkvist tryckte in det avgörande målet för HHC i matchen mot Piteå.
  • Uppdaterad: 2017-02-01 23:25

Lotterier:
Gul lott serie M nr: 65 1000:-
Rosa lott serie: B nr: 21 500:-
O
m vinsten ej är uthämtad, hämtas den ut vid nästa hemmamatch.

Det blev stort kramkalas på isen inför stående ovationer från en publik som slets mellan hopp och förtvivlan i ett rafflande matchslut där båda lagen gick för seger och hade chanser att avgöra redan under ordinarie tid.

Med 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) tog HHC inte bara två sköna utan också en rättvis seger i en match där hemmalaget bestämde det mesta, men där Piteå aldrig vek ner sig och hela tiden var farliga. Tre minuter före slutet hade Piteå en jättechans att ”stjäla” hela potten, men #60 Anton Hedberg var med på noterna i HHC-målet.

– Ja det kunde ha blivit både 0 och 1 poäng som matchen utvecklade sig i slutet. Nu tog vi extrapoängen för andra matchen i rad och det kändes rättvist. Och jag tycker inte vi hade behövt be om ursäkt om vi hade tagit 3 poäng heller, menade HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom, som inte bara kunde glädjas åt det sköna segermålet utan också att laget den här gången verkligen ”satte” försvarsspelet, där #49 Markus Västilä var en jätte med sin självklara pondus och sin ”långa” klubba.

HHC, som fick ett sent sjukdomsbesked från #15 Adam Seydlitz, gjorde 1-0 genom #29 Anders Danielsson efter 5.04 genom att utnyttja matchens första utvisning – ett mål som direkt skapade trygghet och som på något sätt sedan styrde hela matchen. Det var #88 Martin Naenfeldt som med fart trampade in i anfallszonen och släppte till #25 Mathias Eriksson som i sin tur hittade Danielsson med passningen vid blå linjen.

Resten av första perioden blev sönderryckt av utvisningar där Piteå drog på sig ytterligare fyra 2-minutersstraff mot bara ett för HHC och här borde hemmalaget ha ökat på ledningen, men som så många gånger förr hade man svårt att komma till skott. Det blev väldigt mycket ”spela runt” och alldeles för få avslut. Ändå vann HHC skotten med 13-5.

I den andra perioden fortsatte HHC att hålla uppe farten och skapade också till en början chanser som kunde och borde ha gett utdelning när Piteå fick inleda perioden i box play och HHC sedan hade ytterligare ett numerärt överläge. Spelet i 5 mot 4 ger inte den utdelning som ofta behövs för att vinna jämna matcher i AllEttan. Här har HHC en del att jobba på.

Även tredje perioden höll högt tempo och det blev en del spel där lagen bytte chanser, men där HHC ändå satt i förarsätet fram till 6.06 då Piteå kvitterade till 1-1. Anton Hedberg klarade det första skottet, men Carl Becker fick en ny chans och slog till direkt.

I det här laget kom en period där hemmaspelet blev lite ängsligt och försiktigt och där Piteå tog för sig mer och mer och allt oftare hamnade i heta lägen framför HHC-målet. Framåt blev det lite för många enmansanfall.

I de rafflande slutminuterna kunde det ha gått åt vilket håll som helst, men matchen gick alltså till förlängning där Martin Naenfeldt återigen hamnade i huvudrollen i ett friläge från mittlinjen, men inte kunde överlista Piteå-målvakten. Naenfeldt lyckades riva åt sig returen och satte pucken perfekt till Oscar Bergkvist som tryckte upp returen i nät.

– Det känns som om många är lite på gång igen och i dag tappade vi inte många puckar på fel ställe. Det gjorde att vi också kom rätt i försvarsspelet. Vi har ändå kvalitet i laget och i spelet även om det blir lite upp och ner ibland, tyckte en nöjd ”Lillis” Lövblom, som också tyckte sig se fina tendenser hos Naenfeldts kedja med #9 Viktor Widing och #64 Pontus Wernerson-Libäck.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info