Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Slitsam resa med två matcher

2017-12-08 12:00
Klockan 06.00 på fredagsmorgonen gick bussen från Glysis. Först vid 22.30 på söndag kväll är HHC-spelarna tillbaka i Hudik med två bortamatcher i bagaget.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 20:17

Foto: Peter Scott

Det handlar om spel mot Visby på fredag kväll och Sollentuna på söndag – och sedan är det bara hemmamatchen mot Nyköping som återstår av grundserien. 

Den här gången använder HHC ett annorlunda koncept när det gäller Gotlands-resan. Laget stannar i Visby över lördagsdygnet, med bland annat ett träningspass, och reser tillbaka till fastlandet först på söndag för matchen mot Sollentuna. 

Med tanke på vindutsikterna, med upp till 15 sekundmeter på Östersjön under fredagen, fanns det på sina håll i laget en viss oro för sjösjuka och vad det kan innebära för matchen mot Visby… 

När det gäller laget så återkommer #15 Adam Seydlitz (bilden) medan däremot lagkaptenen #10 Jonas Lindström måste stanna hemma efter en hjärnskakning från matchen mot Huddinge. 

Dessutom dyker nu ännu ett nytt namn upp i HHC-truppen. Det är Christoffer Persson, en 26-åring som gör något av en come back efter att ha satsat på familjen efter Sundsvall Hockeys ekonomiska fall. Christoffer har hållit igång, men inte spelat några matcher den här säsongen. 

I Sundsvall har han spelat två säsonger i Allsvenskan och fyra i HockeyEttan och gjort sig känd som en flitig poängplockare. Christoffer kommer ur Brynäs juniorverksamhet där han också hade ”Lillis” Lövblom som tränare. 

För HHC:s tränartrojka börjar det nu bli en vana att spelare kommer och går från en dag till en annan. Dessutom har det varit lite oro på skadefronten den senaste tiden. Hur svårt är det att planera laget och kanske tänka om från match till match? 

– Det är den verklighet vi lever i. För mig har det pågått i tio år även om det mestadels varit på juniornivå, men så här är det i hockeyn. Vi måste vara beredda på att spelare (som nu Hertzberg) vill ta chansen uppåt och då ska de ersättas, så det måste man vara förberedd på. 

– Vi har varit förskonade när det gäller skador tidigare, men nu är det lite fler som måste vila, säger ”Lillis”, som räknar med att kunna spela med tre centrar, fyra ytterforwardspar, och sex backar mot Visby. 

–  Till söndagsmatchen mot Sollentuna går Christoffer Persson in. Men han behöver få träna ytterligare något pass med oss innan match och det får han på lördag i Visby, säger HHC-tränaren, som tycker att laget är på väg uppåt. 

– Vi spelade bra mot Huddinge, även om man aldrig kan vara nöjd när man inte gör mål, men vi försvarade oss bra ända från anfallszonen och hem till målvakten. Den delen av spelet är avsevärt bättre i år än förra säsongen, menar ”Lillis” som gärna vill se rätt attityd även mot Visby. 

– Eftersom Huddinge förlorade på övertid mot Vallentuna senast så är det fortfarande öppet om platserna där uppe. Och nu måste vi visa för oss själva att vi räcker till, säger han.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info