Hoppa till sidans innehåll

Små marginaler bakom bitter förlust

2017-01-09 23:00
Asplöven gjorde två mål i power play – HHC inget. Där har ni egentligen den enda skillnaden mellan lagen i måndagsmötet i Glysishallen när HHC:s segerrad bröts.
  • Uppdaterad: 2017-01-09 23:08

Att sedan Asplöven också hade marginalerna med sig i slutskedet när HHC hade power play och chansade med spel utan målvakt och Hampus Foslings rensning ur egen zon gled hela vägen upp och in vid stolproten i det tomma HHC-målet hör också till bilden i en match som siffermässigt slutade 1-3 (0-0, 0-1, 1-2).

Visst känns det bittert att förlora en match där marginalerna är så små, men samtidigt måste man också inse att det var ett bra lag som var på besök – kanske det bästa den här säsongen.

Genom segern mot HHC kan Asplöven ta den långa resan hem med sex sköna poäng efter matcherna mot Sundsvall och HHC. Genom segern gick nu Haparanda-laget upp i tabelltopp på samma poäng som HHC.

– Men jag tycker ändå inte att vi gör någon dålig match. I första perioden hade vi problem med deras uppspel, men i den andra hade vi ett mer kontrollerat spel. Det är små marginaler som avgör och vi stod ändå upp bra, menade HHC-tränaren Lars Lövblom.

– Tredje perioden blev helt sönderryckt av alla utvisningar som skapade irritationer, men vi hade verkligen chansen att ta oss tillbaka i matchen, tyckte ”Lillis” Lövblom.

HHC hade ingen bra dag i power play samtidigt som Asplöven var duktiga på att hålla ihop boxen och ligga rätt för att täcka bort HHC:s skottchanser.

– Nej, i dag hade vi lite för dålig kvalitet i vårt power play, tyckte HHC-tränaren.

Första perioden spelades i ett virvlande tempo och där målchanserna var många från båda håll. Den största krisen för HHC:s del kom när Asplöven fick spela fem mot tre i 1.22, men där hemmaspelarna höll tätt genom ett uppoffrande spel och några fina räddningar av #33 Simon Nordh.

I den andra perioden bytte matchen ansikte. Det blev flera sammanhållande sekvenser än i inledningsperioden och båda lagen höll i pucken bättre.

Periodens enda mål gjorde Asplöven i power play efter 14.42 då Jesse Rothia sköt i skäret och hittade luckan mellan Simon Nordhs benskydd.

Det kändes som om HHC borde ha fått utdelning på något av sina långa anfall där Asplöven verkligen var pressade och där målvakten William Silwerfeldt-Öhman höll Asplöven kvar i ledning.

HHC:s kvitteringsmål kom snabbt i den tredje perioden. Det hade bara gått 17 sekunder när #62 Anton Åman sköt från blå, som vanligt lågt och på mål, och #32 Oscar Bergkvist satte fram klubban och styrde pucken i mål. Svaret kom snabbt från Asplöven som i ett power play åter tog ledningen efter 3.45 när Ville Rajala gjorde 1-2 på en styrning.

HHC jobbade och slet för en ny kvittering, men nådde inte riktigt ända fram – även om det fanns chanser. Perioden blev helt sönderryckt av alla utvisningar och avgörandet kom efter 17.50 på Hampus Forslings rensning ur egen zon och som hittade vägen in i det tomma HHC-målet.

– Vi måste lära oss att även ta sådana här förluster. Det gäller att inte leta efter några bakdörrar. Vi får ta med oss det som var positivt och på lördag är det ny match, sammanfattade ”Lillis” Lövblom.

892 åskådare hade passerat vändkorsen, vilket trots allt känns som en besvikelse.

 

 

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info