Hoppa till sidans innehåll

Starka Visby en tuff uppgift för HHC

2016-10-15 14:59
– Det ska bli riktigt kul. Jag tror att det blir en bra match, säger Oscar Bergkvist (bilden) inför HHC:s möte med Visby/Roma i Glysishallen kl. 16.00 på söndag.
  • Uppdaterad: 2016-10-15 15:00

Oscar Bergkvist spelar – åtminstone om man får tro statistiken – just nu i seriens mest effektiva kedjeformation tillsammans med Joonas Sammalmaa och Joonas Koskinen.

HHC-trion är efter sju matcher etta, tvåa och trea i den så kallade plus/minus-statistiken, som bygger på hur många gånger spelarna varit på isen i samband med mål framåt och mål bakåt. Koskinen toppar på +12 före Sammalmaa på +10 och Bergkvist på +9. Lägg därtill att Anton Åman ligger på fjärde plats med +8.

Det ska villigt erkännas att just den här statistiken inte alltid är hundraprocentigt rätt eftersom det, speciellt för bortalagets del, kan vara lite svårt att hinna se vilka fem som är på isen i samband med mål, men den ger ändå en tydlig fingervisning. Statistiken bygger på mål som görs i spel fem mot fem.

– Det har gått bra i de senaste matcherna och jag gillar verkligen att spela med Koskinen och Sammalmaa. De är smarta spelare och det gäller bara att hålla klubban på isen så kommer passningarna. Min uppgift är att skapa fart och ytor och försöka ta vara på passningarna, säger Oscar som fyllde 21 år i somras och som förra säsongen tillhörde Moras organisation, men var utlånad till Vimmerby och Kallinge/Ronneby där det sammanlagt blev 35 matcher i HockeyEttan.

– Det är lite skillnad mot att spela i J20 där det ibland kan gå lite snabbare, men alla är större och starkare i ettan, så det gäller att anpassa sig och växa in i spelet, säger Oscar som 2014-2015 spelade J20 SuperElit för MoDo där han gjorde 41 poäng (23+18) på lika många matcher.

Oscar Bergkvist är egentligen en Stockholms-grabb som spelade juniorhockey för Haninge och Djurgården och som spelat i både Sweden U16 och Sweden U19.

– När ”Lillis” Lövblom ringde och undrade om jag ville komma till Hudik tvekade jag aldrig. Och jag trivs verkligen bra här, både i klubben och i staden, säger Oscar.

– Det känns inspirerande att komma till en klubb som byter både föreningskultur och spelsätt och som har ambitionen att så småningom ta sig uppåt, menar han.

På söndag kommer alltså Visby/Roma till Glysishallen. Visby har så här långt varit seriens bästa lag och har säkert siktet inställt på att ta poäng även i HHC:s hemma-borg.

– Då blir det ett helt annat spel och en annan matchbild än i våra senaste matcher. Nu möter vi ett lag som kommer att gå framåt och det blir annorlunda, menar Oscar Bergkvist.

HHC tränade på fredagseftermiddagen och även om några av spelarna tog det lite lugnt på grund av småskador, så räknar ”Lillis” med att alla utom långtidsskadade Fredric Larsson och Elias Frisk ska spela på söndag.

– Och dessutom blir det nu Simon Nordhs tur att sköta målvaktsjobbet, säger HHC-tränaren som nu står inför ett riktigt prov med sitt nya lag.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info