Hoppa till sidans innehåll

Starkt box play bäddade för skön seger

2016-10-30 20:20
Två fina mål i power play av bröderna Wernerson-Libäck och en stark och uppoffrande insats i box play byggde grunden till en skön seger och viktiga poäng för HHC.
  • Uppdaterad: 2016-10-30 20:23

Fotograf: Stefan "Kokken" Svedman

– Ja, det kändes som matchavgörande när vi klarade 5-minutersutvisningen i andra perioden. Det var starkt jobb av hela laget och sedan vinner vi ju ännu en gång tredje perioden och visar hur viktigt det är, konstaterade ”Lillis” Lövblom efter 5-2 (1-1, 2-1, 2-0) mot Sollentuna i Glysishallen.

Det var vid ställningen 2-2 i andra perioden som Oskar Bergkvist fick lämna isen med 5+2 för en tackling vid sargen och HHC hamnade i en kniptång.

HHC:arna kämpade, täckte skott och stod upp på ett imponerande sätt och höll tätt i fyra och en halv minut innan Sollentuna drog på sig en utvisning som så småningom ledde till numerärt överläge för HHC – och istället 3-2 till hemmalaget. Till saken hör att hemmalaget klarade ytterligare fem utvisningar utan att släppa in mål.

Det började illa för HHC som hamnade i underläge redan efter 1.07 i första perioden och verkligen fick starta i en uppförbacke efter Manfred Ehlers ledningsmål för Sollentuna.

Kvitteringen kom efter 9.04 när Oscar Bergkvist tryckte in sitt sjunde mål för säsongen efter assist från sina finska kedjekompisar Joonas Koskinen och Joonas Sammalmaa.

Andra perioden började med ett box play för HHC som reddes ut innan det var dags för ett eget power play där Pontus Wernerson-Libäck sköt 2-1 efter 4.56 (ass. Markus Västilä och Lars Lundin).

Sollentunas 2-2 kom bara 14 sekunder senare och var nog säsongens märkligaste baklängesmål för HHC. Simon Boman ”vispade” till med klubban, mest för att trycka ner pucken mot kortsargen, men på något vis dalade den in vid Simon Nordhs vänstra stolpe.

HHC var sedan riktigt pressat under Bergkvists 5-minutersutvisning men kunde alltså istället själva gå till 3-2 (17.03) i power play efter ett rykande dragskott från Linus Wernerson-Libäck (ass. Lars Lundin och Pontus Wernerson-Libäck) och fick därmed ett viktigt och troligen matchavgörande övertag inför den tredje perioden.

När sedan Johan Nilsson styrde in Markus Västiläs skott fram till 4-2 redan efter 55 sekunder i tredje perioden och Joonas Sammalmaa ökade till 5-2 redan efter 4.06 på ett härligt förspel av kedjekompisen Joonas Koskinen gick Sollentuna ner för räkning.

Inte ens två ytterligare numerära överlägen för Sollentuna kunde ändra på siffrorna och istället var det riktigt nära ytterligare ett HHC-mål.

– Det var förstås viktigt att vi vann i dag för att behålla lite marginal över AllEttan-strecket. Men annars är vi nog inne i en lite tyngre period nu. Spelmässigt fanns det mer att önska i dag, men jag måste berömma spelare som Johan Nilsson och Fredrik Blom som jobbar hårt varje gång. Dessutom börjar bröderna Wernerson-Libäck hitta rätt. De är poängspelare som behöver få utdelning, tyckte ”Lillis” Lövblom.

För HHC:s del väntar nu den tuffa bortamatchen mot Huddinge på onsdag och sedan ytterligare en bortamatch mot Tumba på söndag.

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info