Hoppa till sidans innehåll

Stenhårt jobb gav tre sköna poäng

2018-02-11 19:25
Säsongens fjärde möte mellan Visby/Roma och Hudik Hockey blev lika jämn och hård som de tre första matcherna.
  • Uppdaterad: 2018-02-11 19:26

Foto: Marie Nordström (Flywood Studio)

Skillnaden var, att efter tre matcher som avgjorts på övertid eller efter straffar, så kunde HHC gå vinnande ur den här kampen med en 2–1-seger (0–0, 1–1, 1–0).

– Det var skönt, alla gör ett jättejobb, och det är inte så ofta man vinner här på Gotland, sa HHC-tränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

För en dryg vecka sedan var Hudik ute på en roadtripp som slutade med två förluster, noll poäng och 2–9 i målskillnad.

Då blev hemresan lång och tung.

Efter den här trippen blev hemresan betydligt lättare då HHC följde upp fredagens 3–0 mot Dalen med 2–1 mot Visby/Roma – och då ska man ha i åtanke att laget spelade större delen av dessa matcher på endast fyra backar.

Inför avresan i fredags lämnades såväl febersjuke #9 Filip Lander som magsjuke #55 Hercules Öhlander Horn hemma. Sedan klev junioren #76 Axel Svensson av efter halva matchen mot Dalen med en befarad axelskada, vilket gjorde att man fick spela hela matchen mot Visby/Roma med endast fyra backar.

När så #25 Niklas Lindmark träffades av en puck i ansiktet i första perioden, och blödande lämnade isen, blev det oroligt i Hudik-lägret.

– Man har inte tid att grubbla så mycket. Nu kom ju Lindmark tillbaka till andra perioden, men visst störde det oss ett tag, sa ”Lillis” Lövblom.

Alla de tre tidigare matcherna lagen emellan har gått till förlängning, och så långt borta var det inte att den här matchen följde samma mönster. Men ett enormt hårt arbete – främst av backarna #5 Henric Nordin, #13 Simon Löf, #25 Niklas Lindmark och #49 Markus Västilä – gjorde att HHC kunde stuva in ytterligare tre poäng i bagaget.

– Det går ju lite upp och ner. Nu kom vi tillbaka och det här var två krigarmatcher som vi vinner, sa ”Lillis” Lövblom.

Matchen då? Ja, första perioden bjöd på ett 20 minuter långt ställningskrig med väldigt få målchanser. Det var sällan Martijn Oosterwijk i hemmamålet och #35 Magnus Åkerlund sattes på några större prov. Henric Nordin och #21 Patrik Elfsberg hade ett varsitt bra läge för HHC, men att den första perioden blev mållös var ganska logiskt.

I den andra kändes det som att HHC började skaffa sig ett litet övertag – då kom ledningsmålet för Visby. Erik Brissle och Markus Kinisjärvi kom i en snabb omställning där Brissle frispelade Kinisjärvi. Magnus Åkerlund räddade friläget, men Kinisjärvi kunde själv ta hand om returen och spräcka nollan.

Då hade matchuret hunnit fram till 9.08 i mellanakten.

Men HHC replikerade relativt snabbt. Kvitteringen kom efter 13.27 sedan #29 Henrik Marklund svarat för ett bra förarbete bakom målet och serverat pucken till Henric Nordin. Oosterwijk räddade Nordins skott men Patrik Elfsberg kunde slå in returen i ett tomt mål.

Det blev en intensiv inledning av den tredje perioden, Henrik Marklund fick ett bra läge redan efter några sekunder, men Oosterwijk räddade. I anfallet efteråt kom Mathias Sundberg fri, men träffade stolpen bakom Åkerlund.

Det blev HHC som gjorde matchens tredje mål – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Simon Löf sköt och framför Visbys mål dök #88 Martin Naenfeldt upp och styrde in 1–2.

Ett tappert kämpande HHC blev mer och mer tillbakatryckta och när #15 Adam Seydlitz drog på sig en utvisning i offensiv zon kändes det tungt. Nu klarade HHC det numerära underläget på ett bra sätt, men strax efter att Seydlitz kommit in på isen igen var nog de flesta av 845 åskådarna beredda att notera 2–2, men Nick Hedemyr fick inte till avslutningen sedan Magnus Åkerlund lämnat en retur och Hedemyrs skott passerade på utsidan av stolpen.

Segern – och lite andra resultat i HHC:s väg – innebär att man nu är med i kampen om tredjeplatsen igen. Man har samma poäng som trean Kristianstad, som dock har en match mindre spelad, och man är bara en poäng bakom tvåan Vimmerby.

Nu har HHC två hemmamatcher till veckan, Väsby på onsdag och Kallinge-Ronneby på fredag, och då har förhoppnings laget en full backuppsättning.

– Vi hoppas att vi får tillbaka de sjuka spelarna och vi strävar alltid att komma så högt upp i tabellen som möjligt, sa ”Lillis” Lövblom.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info