Hoppa till sidans innehåll

”Streckmatch” för HHC i Glysishallen

2016-10-28 22:35
Även om Hudik Hockey har fem poäng upp på Sollentuna – 24 mot 19 – så blir söndagens möte i Glysishallen lite av en streckmatch som kan få stor betydelse.
  • Uppdaterad: 2016-10-29 11:41

Fotograf: Stefan "Kokken" Svedman

HHC har bara förlorat tre matcher fram till halvtid i grundserien, men det finns all anledning att påminna om att Sollentuna å sin sida kommer till Hudik med bara fyra förluster och på allvar är med i kampen om platserna ovanför AllEttan-strecket. Efter matchen kan HHC antingen ha åtta poäng upp på Sollentuna – eller bara två…

Vid fredagsträningen ville HHC:s spelare och ledare hellre prata om det som ligger framför än om det som varit. Men det är ändå lite svårt att helt släppa de 0-5 från matchen mot Haninge i onsdags.

– Det kan kanske vara bättre med en käftsmäll än att man förlorar med 2-1 och tycker att man haft otur, menar ”Lillis” Lövblom som hellre ser till helheten än det som händer i en enstaka match.

– Vi gjorde inte det vi skulle. Så enkelt är det med det. Alla lag råkar ut för sådana här förluster och det är väl lite av tjusningen med lagsporter. Även vi i båset kunde kanske ha gjort mer, men i det här läget fanns det ingen anledning att öppna bakdörren och hänga ut enskilda spelare genom att gå ner på folk. Det är bättre att vi alla tar lärdom och gör rätt nästa gång, menade HHC-coachen.

Anders Danielsson (bilden ovan) var tillbaka på isen vid fredagsträningen då även Fredric Larsson var med och tränade för fullt. Men det är knappast aktuellt med spel redan på söndag för Fredric.

Det här betyder att HHC går runt på fem backar igen, men att Albin Nordvall för säkerhets skull kallas upp från J20. På forwardssidan ser det bättre ut på skadefronten och det betyder att ”Lillis” kan fortsätta spela med fyra kedjor.

Däremot blir det inte något spel ännu på ett tag för Anton Åman, som åkte runt och ”plockade” lite med en puck på träningen.

– Det var inte bara fyra tänder som försvann i nederkäken, det blev också skador på käkbenet och där läkarna plockat bort några lösa bitar, berättar Anton.

– Svullnaden har gått ner lite, men det är svårt att äta. Det blir mest potatismos eller köttfärssås som jag får försöka svälja ut att tugga, konstaterar han.

Anton vill inte spekulera i möjligheten att spela med galler så småningom. Men det blir under inga förhållanden spel på söndag för den unge backen som annars har haft en riktigt bra start på säsongen med HHC.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info