Hoppa till sidans innehåll

Sur uddamålsförlust för Hudik Hockey

2016-11-25 22:20
Hudik Hockeys utflykt till Gotland och kampen om andraplatsen i Hockeyettan östra slutade med en sur uddamålsförlust.
  • Uppdaterad: 2016-11-25 22:27

Hemmalaget Visby/Roma var effektivt i sitt power play-spel och gjorde två av målen med en man mer på isen, och ett mål gjorde man med en man mindre, så helt klart handlade toppmötet mycket om utvisningar. 
– Tyvärr var Visby lite skickligare än oss i de lägen, även om vi också gjorde PP-mål, sa HHC-tränaren Lars "Lillis" Lövbom efter 3–4-förlusten (1–1, 1–2, 1–1).
Huddinge ångar på mot serieseger, men bakom det klara ledarlaget är kampen om andraplatsen hård. Nu kunde Visby/Roma skaffa sig ett litet grepp efter fredagskvällens trepoängare, men med fyra matcher kvar talar ändå en hel del för att HHC kommer att göra Huddinge och Visby/Roma sällskap till Allettan.
– Vi är helt klart med i den kampen. Nu får vi deppa lite och sedan är det bara att ladda om för nästa match. Det är fyra matcher kvar och vi har tre av dem på hemmaplan, sa Lövbom.
HHC fick en smakstart i Visby ishall då #19 Joonas Koskinen gjorde 1–0 efter förarbete av #22 Joonas Sammalmaa efter 3.06. Strax efter HHC:s ledningsmål drog #51 Lars Lundin på sig matchens första utvisning och Visby utnyttjade det numerära överläget då Oskar Lundberg gjorde 1–1.
Sedan fick HHC ett gyllene läge då man fick spela fem mot tre i 1.08, men något mer mål blev det inte i den första perioden.
– Vi började matchen bra och tog ledningen, men så kunde dom kvittera i power play. Det var en jämn period där vi kanske borde ha utnyttjat spel fem mot tre, sa Lövbom.
I mitten av den andra perioden fick HHC ett nytt numerärt överläge, och då blev det mål. Men inte för HHC, utan för Visby, målskytt Adam Eriksson.
– Det blev ett pucktapp i uppspelsfasen och Visby vände och gjorde mål, sa Lövbom.
Innan Visby blivit fulltaligt drog man på sig ytterligare en tvåminutare och den gången gick det bättre i spel fem mot tre för HHC. Joonas Koskinen spelade fram #49 Markus Västilä som kvitterade.
Det blev en ny hemmaledning innan perioden var över då Oskar Lundberg gjorde sitt andra mål för kvällen.
Det sista som hände i mellanakten var att #55 Fredrik Larsson fick besöka utvisningsbåset och där satt han kvar även när den tredje perioden började, och innan han hann in på isen gjorde Joakim Axman 4–2, och HHC fick jobba i kraftigt motlut.
– Tyvärr spelade vi lite förslarvigt i den andra perioden och vi tappade initiativet, och när Visby gjorde 4–2 så tidigt i tredje blev det självklart jobbigare, sa Lövbom.
HHC gjorde ett sista försök att knipa poäng när Lukas Renlund blev utvisad för hemmalaget efter 57.18. Då valde "Lillis" Lövbom att plocka ut #33 Simon Nordh ur målet, men till mer än ett reduceringsmål signerat #15 Adam Seydlitz räckte det inte.
– Vi hade ett jätteläge till kvittering också, men deras målvakt gjorde en kanonräddning, sa Lövbom.
Det var #32 Oscar Bergqvist som kom fri med Sammy Gustavsson, en duell som Gustavsson gick segrande ur – och därmed räddade han också hemmasegern.
Någon längre vila blir det inte för HHC. Först väntar en lång hemresa under lördagen, sen är det bara för lirarna att dra på sig munderingarna igen, för på söndageftermiddag väntar ny match, då mot Nacka på hemmais.
– Det ska inte vara några problem att ladda om. Vi får ta med oss det vi gjorde bra i den här matchen och se fram emot nästa, sa Lövbom.
Då kan Nacka få sota för att HHC blev utan poäng på Gotland.

 

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info