Hoppa till sidans innehåll

”Tålamod” ett ledord för lagbygget

2016-06-14 07:00
Ordet ”tålamod” har varit ett riktmärke för vikarierande sportchefen Alf Nordh och nye tränaren Lars Lövblom när HHC:s nya spelartrupp ska formas.
  • Uppdaterad: 2016-06-14 07:13

I dagsläget är 18 spelare (två målvakter, sex backar och tio forwards) klara. Fem platser är fortfarande öppna för två backar och tre forwards och det är här som tålamodet kommer in.
Lars Lövblom – som mest bara kallas för ”Lillis”– förklarar:

– Om jag fick bara några timmar på mig så skulle jag kunna presentera en färdig trupp. Men vi måste vänta på det som händer på spelarmarknaden lite längre upp i näringskedjan. Det finns också en fara i att vara klar för tidigt. Vi jobbar med tre spelare just nu och sedan ska vi ha lite is i magen med de två sista, som vi valt att kalla för ”spets” och som vi också har budgetutrymme för.

”Lillis” är nöjd med truppen så här långt.

– De spelare som vi ville ha med oss på den nya resan fick vi behålla och nu har vi fyllt på med några unga och utvecklingsbara spelare som vi hoppas ska vara hungriga på att visa upp sig och som har ambitionen att nå högre. Vi vill att spelarna ska känna att de kommer till en utvecklande miljö där de vet att det är okej att sträva uppåt, säger han.

– Men det är också viktigt att de etablerade spelarna vill och kan bli bättre så att de driver laget framåt och inte fastnar på en ”bekväm” nivå.

Lars Lövblom understryker också vikten av att föreningen bygger långsiktiga relationer med klubbar och spelare som man kan ha nytta av lite senare.

– Vi borde ha goda förutsättningar med Brynäs så nära i söder och Timrå i norr, menar han.
”Lillis” är inte mycket för att titta i backspegeln och har inga synpunkter på det som varit, men understryker att det förstås blir en del förändringar.

– Jag kommer naturligtvis att försöka sälja in mina idéer hos spelarna så att också de etablerade ska känna att det blåser nya vindar. Det är inget konstigt med det.

Efter tio säsonger med Brynäs juniorlag återvänder nu ”Lillis” till seniorhockeyn. Som juniortränare har han lotsat fram 10 spelare till NHL och ytterligare 25 till proffskontrakt i SHL eller Allsvenskan. På den resan har han också spelat hem tre SM-guld.

Efter två år som assisterande Brynäs-tränare blev det två säsonger i båset hos Troja/Ljungby innan han återvände till hembygden (Skutskär i div.1) och när han sedan fick chansen att leda hockeygymnasiet och Brynäs-juniorerna var valet inte svårt.

– Det var inte heller svårt att tacka ja till Hudik Hockey. Jag hade några alternativ i södra Sverige, men det här blir perfekt för mig och familjen. Nu kan de bo kvar i Gävle och jag får jobba inom pendlingsavstånd även om jag kommer att ha en övernattningslägenhet i Hudik, konstaterar den nye HHC-tränaren. 

– Vi ska inte titta bakåt. Mycket har gjorts bra i Hudik Hockey, men vi ska förstås ha målsättningen att göra det ännu bättre. Vi måste sträva uppåt och bli lite mer professionella på vissa saker, säger han.

 – Det primära målet är att vi ska vinna hockeymatcher samtidigt som vi ska spela en attraktiv hockey som gör att publiken kommer till matcherna. På varje nivå finns det möjligheter att ta sig uppåt, men det ska också finnas en trovärdighet i målsättningen, menar ”Lillis”, som officiellt tillträder den 1 augusti, men som deltagit i lagbygget genom ett nära samarbete med Alf Nordh. Samtidigt tar Torbjörn Klaar då över sportchefsrollen och någonstans där ska Hudik Hockey ha påbörjat en ny spännande resa mot högre mål.

 

 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info