Hoppa till sidans innehåll

Tätt på given för HHC på hemmaplan

2017-01-31 20:55
Efter en lite skakig period – där visserligen straffsegern mot Haninge satt skönt – känns det som om HHC får slå lite ur underläge när Piteå kommer på besök på onsdagen.
  • Uppdaterad: 2017-01-31 21:03

För billigare biljetter gå in HÄR.

Och det är kanske mest med anledning av att Piteå inte bara rankas som ett av de bästa lagen i norra AllEttan utan också på att norrbottningarna så här långt har tagit 10 av sina 18 poäng på bortaplan.

Piteå har vunnit fem matcher vid full tid så här långt och dessutom tagit tre ”extrapoäng” på övertid. Fullpoängarna har kommit mot Haninge och Östersund på hemmaplan och mot Huddinge, Kalix och Visby borta. Dessutom blev det en poäng borta mot Sundsvall och två extra mot Väsby hemma.

För HHC:s del har det förutom straffsegern senast blivit full pott mot Östersund och Kalix hemma och mot Östersund och just Piteå borta.

– Uppe i Piteå hittade vi receptet för att vinna och det gäller samma sak nu. Alla lag har perioder då det är lite jobbigare, men då gäller det att inte tycka synd om sig själv. I den här serien handlar det mycket om attityd, arbetsinsats och vilja. Har man inte sin dag så vinner man inte, menar ”Lillis” Lövblom, som trots allt också ser positiva tecken nu.

– Ja, vi har haft fyra femmor på isen på träningen nu och det innebär att vi kan gå tillbaka till spel på fyra kedjor igen. Det känns som om vi är lite beroende av det för att orka hålla farten i spelet genom hela matchen, säger han.

– Men efter regn kommer sol och efter sol kommer regn. Man måste lära sig att både vinna och förlora. Vi ligger väl lite efter det interna mål som vi har satt upp och det är det vi tappade nu i helgen.

– Vi har haft mycket störningar med sjukdomar i laget den senaste tiden när det dessutom har varit tätt mellan matcherna, men nu ser det bättre ut på den punkten, säger ”Lillis” som också tycker att det är bra att bortamatchen mot Haninge har flyttats fram några dagar. På det sättet blir det nu en hel träningsvecka och inget spel två dagar i rad igen.

Men först handlar det alltså om Piteå på onsdagskvällen. En riktigt svår match där HHC måste hitta nya nycklar för att ta poäng.

Onsdagskvällens matcher i norra AllEttan:
Visby–Väsby
Huddinge–Haninge
Sundsvall-Östersund
Hudiksvall-Piteå

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info