Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka för HHC på segertåg

2017-01-08 19:35
Hudik Hockey surfar vidare på segervågen och tog i en tät match mot Kalix sin tredje raka seger i AllEttans inledning och där avgörandet inte kom förrän i sista sekunden.
  • Uppdaterad: 2017-01-08 19:40

För billigare biljetter gå in HÄR inför måndagens klockan 19:00 hemmamöte med Asplöven.

Med siffrorna 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) – och där klockan stannade på 19.59 i tredje perioden när #22 Joonas Sammalmaa slog pucken i tomt mål – kunde HHC bärga ytterligare en fullpoängare på hemmaplan och ännu en gång vinna slutperioden, som varit lagets styrka genom hela säsongen.

Matchens profil blev #9 Viktor Widing som efter nära åtta veckors frånvaro nu var tillbaka i laget och gjorde två mycket viktiga mål (2-0 och 3-2), båda gångerna assisterad av #62 Anton Åman, som i sin tur hade gjort 1-0 och alltså var direkt inblandad i HHC:s tre första mål.

Viktor kom som siste man in i HHC:s trupp, känd som en riktig energispelare och poängmaskin för Hedemora i division 2. Men på grund av skador och sjukdomar har han haft svårt att leverera på den här nivån.

– Ja, det har varit struligt för mig så det här var verkligen skönt, tyckte Viktor som var riktigt nöjd med den långa passningen från Anton Åman och som gav friläget fram till 2-0-målet.

– Det gick så fort så jag hann inte tänka annat än att pucken skulle in. Pucken satt direkt på bladet så det vara bara att köra på mot mål, säger Viktor, som nu ser fram emot fortsättningen av AllEttan.

Kalix spelade lite annorlunda än lagen som HHC tidigare har mött i grundserien. Nu var det mycket mera rakt på mål och inget sökande efter bättre lägen. Det här gjorde att HHC i försvarsspelet fick mindre tid och det gällde att vara på tårna hela tiden.

– Jag tycker det var starkt att komma tillbaka så bra efter deras kvittering till 2-2. Vi fick väl något enkelt mål i dag, men vi hanterade situationen bra utan att därför göra någon kanonmatch. Men jag tycker också att Kalix var ett riktigt bra lag, menade HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom.

Framåt var det tveklöst ändå HHC som spelade bäst, sköt mest (42-23 i skott) och skapade de klaraste chanserna. Ändå hade Kalix definitivt hugg på poäng efter sitt 2-2-mål precis i öppningen av tredje perioden då man kunde ana en viss tveksamhet i hemmalaget.

– Nu får vi inte sväva iväg bara för att vi vann igen. Det är ny match redan i morgon (måndag 19.00) och då får vi nog räkna med en annan matchbild och en annan typ av ishockey, underströk ”Lillis” Lövblom.

Efter den mållösa första perioden gjorde HHC 1-0 efter 6.12 i andra perioden när #62 Anton Åman gick med i anfallet och kunde trycka in pucken efter förspel av #18 Johan Nilsson och #88 Martin Naenfeldt.

Bara 22 sekunder senare stod det 2-0 sedan Widing utnyttjat den djupa passningen från Åman på bästa sätt med en distinkt avslutning. Kalix reducerade i power play efter 18.33 och Johan Pettersson.

När sedan 2-2 kom efter bara 47 sekunder i tredje perioden stod matchen och vägde, men svaret kom snabbt när Anton Åman skickade in en ”myra” mot Kalix-målet där Viktor Widing var först med klubban och styrde pucken i mål.

Därmed hade HHC på nytt greppet och Kalix fick börja en ny jakt på ett kvitteringsmål. Det osade hett några gånger framför #60 Anton Hedberg, speciellt i slutminuten då Kalix tryckte på med sex utespelare och spel utan målvakt. HHC var hårt pressat, men till slut kunde #19 Joonas Koskinen ta pucken ur försvarszonen och drog på sig uppvaktning innan han finurligt släppte till #22 Joonas Sammalmaa, som enkelt satte segerpucken i nät. 4-2 och bara en sekund kvar att spela. Publiken (”bara” 682) stod upp och applåderade tre nya sköna poäng.

Fortsättning följer på måndag kväll mot Asplöven, som på söndagen besegrade Sundsvall med imponerande 4-1 på bortaplan…

 

 

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info