Hoppa till sidans innehåll

Tungt slut för HHC i play off 1

2018-03-03 20:45
Hudik Hockey lyckades inte heller den här gången – trots höga förväntningar – ta sig förbi den första tröskeln i HockeyEttans play off-spel.
  • Uppdaterad: 2018-03-03 20:46

1-3 (0-1, 1-1, 0-1) lyste som ett ilsket faktum på anslagstavlan i Glysishallen när hemmalagets spelare bedrövade lämnade isen efter returmötet mot Kalix. De hade precis varit ytterst nära en kvittering till 2-2 i en desperat slutforcering i spel utan målvakt, men när Kalix iskallt utnyttjade ett HHC-misstag och placerade pucken i det tomma målet tog den här säsongen slut. 

Man kan naturligtvis tala om otur, orättvisa och små marginaler, men någonstans fanns det trots allt en sanning som man inte kan bortse ifrån. Under de två mötena med Kalix sköt HHC 78 skott på mål (38+40) men gjorde bara två mål på Kalix 20-årige målvaktstalang Jacob Carlsson, som blev den stora matchvinnaren. 

Annars började det riktigt lovande för HHC som kom ut med fart och energi och som vann mängder av närkamper i den första perioden, men ändå hamnade i underläge efter 14.03 när det här dubbelmötets gigant Johan Pettersson sköt 0-1 från blå linjen förbi en skymd Magnus Åkerlund. 

När sedan 0-2 kom 5.52 in i andra perioden när HHC hade dragit på sig två utvisningar och spelade 3 mot 5 kändes uppförsbacken inte bara brant utan närmast som en lodrät vägg. 

– Vi satte oss i en situation som blev svår att handskas med och när vi inte lyckades i vårt power play blev det svårt. Vi kom inte upp i den kapacitet som vi borde ha, men Kalix gjorde det bra och manövrerade ut oss på ett smart sätt, menade ”Lilis” Lövblom. 

Efter det andra målet rann självförtroende bort hos HHC-spelarna som inte alls kom upp i samma energi och tryck framåt som i den första perioden. Kalix spelade mycket på resultatet och var också riktigt nära att behålla 0-2-ledningen fram till pausen trots fyra utvisningar och mycket spel i numerärt underläge. 

HCC lyckades dock till slut utnyttja ett power play och tryckte in reduceringen till 1-2 när det bara återstod en sekund av andra perioden. Det var #8 Tommy Stenqvist som var sist på pucken i en trång situation och det märkliga med målet var att också målvakten #35 Magnus Åkerund fick en assist tillsammans med #10 Jonas Lindström. 

I den tredje perioden hade HHC inget val. Det var bara att satsa framåt och riskera en del bakåt för att nå en kvittering och en eventuell förlängning, som mycket väl kunde ha inneburit en tredje och avgörande match med helt andra villkor. 

Men pucken gick inte HHC:s väg den här gången. Det fanns chanser och den allra största kom när Kalix drog på sig 2+2 för en hög klubba. I fyra minuter sköt HHC skott på skott, men det som tog sig igenom täckningen eller träffade mål klarade målvakten Jacob Carlsson som sällan hade någon HHC:are framför sig som kunde störa. 

När Kalix slog ifrån sig med en icing efter 18.23 tog HHC time out och valde sedan att plocka ut Magnus Åkerlund i en sista desperat chansning, men då slutade det som det ofta gör – det andra laget gör mål. 

Johan Hansson utnyttjade ett lite stressat misstag av HHC och sköt pucken i det tomma målet och så var den säsongen över för HHC. 

Ridå. 

Play off 1, match 2

Mariestad-Skövde 1-3 (1-1 i matcher)

Östersund-Tranås 6-2 (1-1 i matcher)

Kallinge/Ronneby-Köping 3-0 (Kallinge vidare)

Dalen-Visby 2-3 (1-1 i matcher)

Boden-Nybro 3-1 (Boden vidare)

Hudiksvall-Kalix 1-3 (Kalix vidare)

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info