Hoppa till sidans innehåll

”TV-pucken en erfarenhet för livet”

2016-11-08 06:30
I helgen avslutade han sitt engagemang med årets TV-pucklag – men redan om två veckor tar han ny sats med nästa generation TV-puckare från Hälsingland.
  • Uppdaterad: 2016-11-08 06:34

Niklas Jonsson (bilden) från Hudik Hockey, var en av tränarna bakom årets TV-pucklag som sensationellt tog sig hela vägen fram till slutspelet. Där blev det visserligen sex raka förluster, men som ändå var den största framgången för Hälsingland sedan mitten på 60-talet.

– Jag hoppas att årets insats ska innebära att vi höjer statusen på att få spela i vårt TV-pucklag. Det har kanske inte alltid varit så, menar Niklas som brinner för ishockey och för att få träna ungdomar.

Han har visserligen redan träffat de ”02:or” som ska bilda nästa års lag, och några av dem har varit med redan nu, men det riktiga avstampet sker alltså om två veckor.

I årets lag hade han nio spelare från Hudik Hockey. Det var målvakten Dennis Hildeby, backarna Joakim Sulser, Gustaf Ring och Filip Ståhl samt forwardskvintetten Oskar Klaar, Elias Lindström, Emil Marsch, Johannes Gunnarsson och Jesper Blaszkowski.

– Den resa vi gjort kommer att bli en viktig erfarenhet för deras fortsatta karriär. Jag tror att slutspelet blev en riktig ”aha-upplevelse” för många av dem. Nu börjar de förstå vad som krävs, säger Niklas som har ungefär 40 spelare att välja bland när nästa trupp ska tas ut.

Jämför man det med Stockholm som har omkring 550 spelare, varav 80 (!) målvakter, så förstår man att det är lite av ”mission impossible” för en tränare från Hälsingland.

I Stockholm kan man samla sina TV-puckare en vanlig vardagskväll. Spelarna finns inom en eller ett par mil. I Hälsingland kan det röra sig om 8-10 mil för några oavsett var man träffas för gemensam träning. Men Niklas tror inte det är den viktigaste skillnaden.

– Det handlar mer om att spelarna från de stora distrikten är individuellt skickligare. De klarar tekniken i högre tempo och de är fysiskt starkare. Ibland verkare det som om de spelar vuxen-hockey. I slutspelet hängde vi med länge i några av matcherna, men vi var inte vana vid att spela i det tempot hela vägen, konstaterar Niklas, som tillsammans med sina tränarkompisar ändå kunde glädja sig över allt beröm de fick utifrån och från sina konkurrenter.

– Vi var kanske inte heller helt på topp till slutspelet. Några hade spelat ett par matcher veckan innan med sina klubblag och det är inte optimalt, men man måste också förstå att klubbarna vill använda sina bästa spelare, menar Niklas.

– Men det är fantastiskt roligt det vi gjort och nu får vi hoppas att också de nya TV-puckspelarna förstår att de måste komma väl förberedda till nästa år, säger han.

Niklas Jonsson har själv spelat ungdomshockey i HHC. Efter ungdomsåren kom han in på hockeygymnasiet i Vännäs, men någonstans där falnade glöden och det blev ingen fortsättning med hockeykarriären.

Istället har han åtta år bakom sig som ungdomstränare i klubben och när han fick frågan om att leda nästa års TV-pucklag fanns det ingen tvekan. Nu börjar han en ny resa – och förhoppningsvis också mot ett nytt slutspel.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info