Hoppa till sidans innehåll

Två sköna poäng efter het avslutning

2017-01-29 20:15
Det blev visserligen två sköna poäng efter straffavgörande mot Haninge, men just nu ser vi inte mycket av den pondus som präglade HHC i öppningen av AllEttan.
  • Uppdaterad: 2017-01-29 20:20

Lotterier:
Grönvit-randig nr 12, 1000:-
Blåvit-randig nr 15, 500:-
O
m vinsten ej är uthämtad, hämtas den ut vid nästa hemmamatch.

Siffrorna 4-3 (1-0, 1-2, 1-1), med 0-0 i förlängningen och med straffmål av #22 Joonas Sammalmaa och #19 Joonas Koskinen gav alltså seger till slut när #60 Anton Hedberg styrde undan två av Haninges straffar.

Men vägen till segern var både krokig och hotad i ett kaotiskt slutskede när Haninge fick spela i numerärt överläge tre gånger i slutminuterna och då domaren Henrik Fluch hamnade rejält i hetluften när han tog matchavgörande beslut som blev hårt kritiserade.

I matchinledningen försökte HHC verkligen trycka upp farten, men det bar väldigt sällan fram till heta lägen. Det var då främst #15 Adam Seydlitz som med högintensiv skridskoåkning och stor delaktighet försökte visa vägen. Men ledningsmålet lät vänta på sig ända till 19.56 då HHC fick chansen i spel 5 mot 3 och då #49 Markus Västilä till slut fick ladda från blå linjen utan uppvaktning.

I upptakten av andra perioden hade HHC två heta möjligheter med bland annat ett friläge för #10 Jonas Lindström men offensiven rann ut och det blev mest ett resultatlöst spel i hörnen eller bakom målet.

I takt med att Haninge hittade ett djupare spel blev det allt längre mellan lagdelarna i HHC och efter 7.47 kom också 1-1 när Haninge bet sig fast i anfallszonen och utnyttjade tveksamheten i HHC:s försvarsspel.

När HHC ändå svarade med samma mynt i en lång anfallssekvens och #37 Markus Åkerlund gjorde 2-1 (30.06) verkade det som om hemmalaget definitivt hade tagit över matchen mot AllEttans bottenlag.

Men Haninge kom tillbaka ytterligare en gång med hjälp av två power play. I det första höll Anton Hedberg HHC kvar i ledningen, men när Haninge fick en ny chans i numerärt överläge kunde Elliot Lorraine stöta in 2-2 efter 18.39. När HHC åkte på en ny utvisning i samma sekund fick Haninge fortsätta perioden ut och en bit in i tredje i ett resultatlöst power play när Anton Hedberg fortsatte stå i vägen för alla skottförsök.

HHC jagade ett ledningsmål i tredje perioden då Haninge hamnade allt längre ner i banan, men gästerna jobbade hårt och försökte spela enkelt.

HHC:s ledningsmål till 3-2 (13.50) kom ur ingenting när #10 Jonas Lindström från ett läge bakom den förlängda mållinjen prickade målvaktens benskydd och pucken fortsatte i snigelfart innan den stannade någon decimeter innanför mållinjen.

Segermål – trodde alla – men när Haninge fick chansen igen i power play efter 16.44 och chansade med sex utespelare mot fyra kom ändå kvitteringen genom Markus Hebrant.

Med hjälp av ännu en HHC-utvisning och sedan ytterligare en i slutet av förlängningen var Haninge ytterst nära ett segermål i ett kaotiskt slut med heta känslor innan Sammalmaa och Koskinen till slut satte punkt med sina straffmål.

– Vi är slitna och mentalt trötta just nu, så vi får vara tacksamma för de poäng vi tog och så får vi gå vidare från det. Jag tycker att vi inledde bra och skapade mycket, men sedan tappade vi passningsspelet. Där har vi för dålig kvalitet just nu, menade ”Lillis” Lövblom efter matchen.

– Vi fick några olyckliga utvisningar i slutet och Haninge kunde kvittera, och så långt motsvarade det väl det som hände i matchen. Men det var förstås skönt att vi tog extrapoängen och det ska vi också ta med oss, tyckte HHC-tränaren.

Varken han eller spelarna är nöjda med helgens matcher. Nu gäller det att samla både fysisk och mental kraft inför fortsättningen av AllEttan och för att försvara tabellpositionen.

Väsby gick nu upp på samma poäng som HHC genom att besegra även Sundsvall…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info