Hoppa till sidans innehåll

Västilä en 23-åring med erfarenhet

2016-08-06 07:20
Tidigt på fredagsmorgonen kom Markus Västilä med finlandsbåten till Stockholm. Bara några timmar senare var det dags för första träningspasset med de nya lagkamraterna i HHC.
  • Uppdaterad: 2016-08-06 07:26

Bildtext: Joonas Kosikinen till vänster och Markus Västilä till höger.

I Hudik möttes han av bland annat Joonas Koskinen som fick bli lite av en fadder för sin landsman under den första dagen i Hudik.

Ännu ett nyförvärv har alltså landat i Hudik Hockeys omklädningsrum och nu är det bara ytterligare en forward som ska in i truppen.

Markus Västilä kommer närmast från en säsong med 16 matcher för KooKoo i Liiga (den finska elitserien) innan han lånades ut till Peliitat och senare till LeKi för spel i Mestis (andraligan). Totalt har den nye HHC-backen spelat 212 matcher i Mestis. Det är med andra ord en rutinerad 23-åring som nu ansluter till HHC-truppen.

– Men jag vet egentligen inte mycket om Hudiksvall eller klubben. Jag har knappt varit i Sverige annat än med Finlands U17 och U18, berättar Markus när vi träffar honom för en kort pratstund innan det väntar fysiska tester ute på Glysisvallens löparbanor under ledning av Bosse Bergqvist och Lina Kvick.

Markus Västilä har fina meriter från sin ungdomstid där han spelade i Finlands nationslag genom U16, U17, U18 och U20. Säsongen 2011-2012 debuterade han i högsta ligan för Ilves, men mestadels har han under sin seniortid spelat i andraligan Mestis.

– Jag har nu spelat så mycket i Mestis och kände att jag ville prova något annat. Sverige ligger ju nära och jag tycker det ska bli intressant att se om jag kan utvecklas här. Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig och kanske kan jag senare få ett kontrakt längre upp i de svenska serierna, säger Markus.

– Det känns bra att jag inte blir ensam finländare i laget. Allt blir enklare när man är två, menar Markus, som ställer upp för en kort pratstund med tolkhjälp av Joonas Koskinen, som redan spelat en säsong i svenska division 1 och som förutom engelska också lärt sig förstå lite svenska.

Det blir en något krystad intervju på tre språk där Markus Västilä understryker att han gärna vill fortsätta som hockeyproffs. Något annat yrke har han aldrig provat på.

Markus kommer att spela med tröja 49 – något som i HHC har en speciell betydelse och där föregångare som Fredrik Sundin och Magnus Nilsson tidigare har satt ribban.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info