Hoppa till sidans innehåll

Viktiga hemmamatcher stakar ut vägen

2017-01-27 16:21
Efter bortaförlusterna mot Huddinge och Visby väntar nu två viktiga hemmamatcher för Hudik Hockey – matcher som kan staka ut vägen för resten av säsongen.
  • Uppdaterad: 2017-01-27 16:21

För billigare biljetter till båda matcherna köp dina biljetter i vår webb-shop - klicka HÄR!

Det handlar om spel både lördag och söndag i Glysishallen mot Väsby och Haninge, två lag som HHC tidigare mött även i grundserien. Tanken var att det skulle bli returer nästa helg med bortamatcher för HHC, men Haninge har på grund av andra evenemang och tidigare bokningar fått problem med istider. Därför har matchen Haninge-HHC, som skulle ha spelats lördagen den 4 februari, flyttats till onsdag 15 februari.

Det har tidvis varit stort manfall i HHC-truppen under veckans träningar. Vid onsdagsträningen saknades till exempel fyra (!!!) av backarna på grund av sjukdom.

– Vi har fått in något influensaliknande i kombination med magproblem i laget. Vi har nu varit tillsammans på resor, i hotell och omklädningsrum i nästan en vecka och då blir det ofta att någon smitta kan sprida sig i laget, men vi hoppas att de flesta ska vara redo för spel till helgen, säger ”Lillis” Lövblom, som har all anledning att oroa sig för att flera ska drabbas.

– Men nu gäller det att bara se möjligheter och inte svårigheter. Vi vet att det här kan vara minst lika svåra matcher som mot topplagen i tabellen. Det har varit jämna matcher mot både Väsby och Haninge i grundserien och det kommer helt säkert att bli så nu också, menar HHC-tränaren.

I förra veckans svåra ”borta-trippel” blev det alltså tre poäng (mot Piteå) men förluster mot Huddinge och Visby och det är en utdelning som ändå ligger på godkänd nivå.

– Vi var inte långt borta från ännu en matchvinst och då hade det ju varit riktigt bra, tycker ”Lillis” som betraktar veckan som lite av ”tripp-trapp-trull” där laget tappade kraft mot slutet av matchserien.

– Mot Visby tappade vi lite av grunderna i vårt spel och började hitta på egna saker. Nu gäller det för oss att hitta nya vägar att vinna i olika typer av matcher och det kommer att bli annorlunda nu när det är vi som spelar hemma, avslutar ”Lillis”, som menar att det allra viktigaste nu är att alla blir friska och kan spela både lördag och söndag.

Kanske är det säsongens två viktigaste matcher. Det borde väl också innebära ett stort stöd från läktarplats. Det är förstås inte bra när bortalagets supportrar syns mest och hörs bäst i vår egen ”borg”…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info