Hoppa till sidans innehåll

Viktig ”dubbelhelg” väntar för HHC

2016-11-25 07:00
Med matcher både fredag och söndag – och med två långa resor och en övernattning – är det grundseriens tuffaste veckoslut som väntar för HHC i slutskedet av HockeyEttan.
  • Uppdaterad: 2016-11-24 20:11

Bortamatchen mot Visby fredag 25/11 ser du på Hudiksvalls största storbildsskärm - all info HÄR.

Det börjar med Visby på bortaplan på fredagskvällen, och med en resa som inleddes redan klockan 06.00 på morgonen för att hinna med Gotlandsfärjan. Efter matchen måste HHC-truppen övernatta i Visby och sedan ta morgonfärjan tillbaka mot fastlandet på lördagen.

Det blir många timmar på resande fot – och sedan är det dags igen hemma i Glysishallen på söndag när Nacka kommer på besök.

– Rent fysiskt är det inga problem. Det gäller bara att vara förberedd på det som väntar och att man tycker att det ska bli kul. Det är ju lite annorlunda att åka till Visby och att man får en övernattning med laget, konstaterar ”Lillis” Lövblom, som vid torsdagsträningen hade fyra femmor på isen.

Förutom långtidsskadade #13 Elias Frisk var det bara #9 Viktor Widing som saknades och som inte heller kommer att följa med till Visby.

– Det blir tyvärr inget spel för mig nu och det känns lite tungt, sa Viktor besviket där han satt kvar i omklädningsrummet när lagkompisarna gick ut på isen för sista träningen inför matchen i Visby.

– Jag körde foten mot sargen på ett konstigt sätt senast och jag märkte direkt att det var något fel, berättar Viktor som varit lite otursförföljd och som redan missat fem matcher sedan han kom till HHC.

Det här betyder att ”Lillis” Lövblom återigen kallar upp Anton Hammargård till a-laget för att kunna spela med fyra kedjor. På backsidan är det bara Elias Frisk som saknas och det innebär att sju backar åker med till Gotland.

– Vi tar en sak i taget och fokuserar just nu bara på matchen mot Visby. Vi har fem matcher kvar och alla känns lika viktiga. Nu börjar det verkligen gälla något och det är sådana här situationer man måste gilla, annars har vi ingenting att hämta i AllEttan heller, tyckte ”Lillis”.

Det är förstås en riktigt svår bortamatch som väntar på fredagskvällen. Det är bara att titta i poängkolumnen i tabellen så förstår man utmaningen: HHC 36 poäng – Visby 36 poäng!

Den som vinner ikväll har jämnat vägen mot AllEttan.

Och sedan väntar alltså mötet med Nacka på söndag i Glysishallen och en match som i bästa fall skulle kunna säkra en plats i AllEttan. Men så långt framåt ligger inte HHC:s fokus just nu.

– Det får vi ta på lördag, nu är det bara Visby vi pratar om, understryker ”Lillis”.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info