Hoppa till sidans innehåll

Widing på try out – spelar på söndag

2016-08-26 07:00
På söndag kl 15.00 ställs Hudik Hockey inför en ny kvalificerad motståndare när Borlänge HF kommer på besök till Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2016-08-24 15:53

Det här är enda chansen för hemmapubliken att se laget innan seriestarten i HockeyEttan. Eftersom matchen mot Övik flyttades till Söderhamn när det inte fanns någon is i Hudik och att det dessutom redan var bestämt att returen mot Sundsvall skall spelas i Söderhamn, så blir det bara en träningsmatch på hemmaplan för HHC den här säsongen.

Borlänge var förra säsongens stora överraskning i HockeyEttan då laget gick hela vägen fram till allsvenska kvalserien.

Lagom till matchen dyker ett nytt namn upp i HHC:s laguppställning. Det är 22-årige Viktor Widing från Hedemora, som nu kommer till Hudik på ett try out-kontrakt. HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom vill gärna ha in ytterligare en forward i truppen och nu får Widing chansen att ta den platsen.

– Det är meningen att han ska spela redan på söndag. Och sedan får vi se om han och vi trivs med varandra och om det leder till ett kontrakt, säger ”Lillis”.

Viktor Widing har varit en riktig poängmaskin både i div.1 och div.2 för Hedemora. Säsongen 2013-2014 spelade han 31 matcher i ettan och gjorde då 34 poäng (17+17). När det sedan blev div.2-spel 2014-2015 stod Viktor Widing för 39 poäng (18+21) på 25 matcher och förra säsongen noterades han för 59 poäng med 25 mål och 34 assists. Viktor Widing är yngre bror till välmeriterade Daniel Widing, känd från bland annat Brynäs, Djurgården och Skellefteå.

När det gäller HHC:s trupp i övrigt så har en förkylning vandrat runt i omklädningsrummet. Nu är de flesta friska igen, men nu saknas istället Pontus Wernerson-Libäck och Elias Frisk av andra orsaker. Pontus har en lättare hjärnskakning efter en olycka i samband med fys-träning och Elias har känning av en höftskada.

Det blir nu junioren Anton Hammargård som efter två bra träningsmatcher får gå in på Pontus Wernersons centerplats.

– Men vi har tränat på riktigt bra ett tag. Allt blir så mycket lättare när vi kan träna i vår egen hall, menar ”Lillis”, som nu börjar se olika formationer växa fram.

– Det är inte så lätt när man inte har sett spelarna tidigare och dessutom provar vi olika sammansättningar. Vi har jobbat mycket med försvarsspelet och framåt vill jag ha fyra kedjor, så det är bra om vi får in ytterligare en forward. Det kommer alltid skador och sjukdomar så det är viktigt att bredda truppen, menar HHC-tränaren.

– Jag har tagit med mig min hockeyfilosofi från Brynäs och jag vill att vi ska vara ett spelförande lag. Men ibland finns det ett motsatsförhållande mellan att spela bra och att vinna matcher, så vi måste ha även andra alternativ.

– Grundspelet är viktigt och vi jobbar mycket med hur vi ska agera både med och utan puck, säger ”Lillis” Lövblom.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info