Hoppa till sidans innehåll

Wings till Glysis för fredagsmatch

2016-11-10 15:00
HHC kommer till fredagsmatchen mot Wings Arlanda i Glysishallen med 7-0 i bagaget från den senaste matchen. Ändå talar tränarna om en nödvändig nytändning.
  • Uppdaterad: 2016-11-10 15:04

– Ja, det duger inte att spela som vi gjorde i stora delar av matchen mot Tumba. Det var inte en acceptabel nivå. Vi kunde mycket väl ha varit i underläge efter första perioden, men vi klarade oss tack vare några riktigt svettiga räddningar av Simon Nordh, förklarar ”Lillis” Lövblom.

Inte förrän Fredric Larsson (bilden) gav HHC ledningen med 1-0 drygt tre minuter in i andra perioden fick HHC grepp om matchen. Fredric är nu tillbaka i laget och nu håller vi tummarna för att hans ryggproblem ska vara över.

– Det har varit en tung månad med mycket träning och matcher onsdag och söndag hela tiden. Dessutom är det många som ska jobba också. Det är inte ovanligt att det tar emot lite just i november, men jag tror att det mest satt i huvudet mot Tumba, säger ”Lillis”.

I samma andetag uttalar HHC-tränaren en tillförsikt om att laget ändå är på väg uppåt igen.

– Onsdagsträningen var en av de bästa vi haft. Det var pigga ben och alla var på isen utom Pontus Wernerson-Libäck, som fick en smäll mot revbenen mot Tumba och som inte kommer att spela på fredag.

I senaste matchen hade ”Lillis” Lövblom och Lennart Ahlström plockat om lite i de kedjeformationer som under en tid verkat näst intill cementerade.

– Och vi fortsätter på samma sätt även mot Wings. Det är några svar vi vill ha och ibland kan man väcka nytt liv genom att göra om lite, menar ”Lillis”.

Nu handlar det alltså om fredagsmatch mot Wings Arlanda. En match där HHC naturligtvis siktar på seger.

– Men vi måste ha klart för oss att Wings är bättre nu än när vi slog dem med 5-2 på bortaplan, understryker HHC-tränaren.

Wings förlorade visserligen senast mot topplaget Huddinge, som vunnit 13 av 14 matcher, men hade dessförinnan en svit med tre raka segrar mot Valbo, Haninge och Sollentuna. Det är en varningsklocka så god som någon.

– Det gäller att vi kommer upp i attityd och att vi skärper närkampsspelet. Hockey handlar också om att man ska göra sina medspelare bättre genom att hjälpa varandra och spela klart situationerna, understryker ”Lillis” Lövblom.

Det ingår i den långsiktiga strategin att HHC ska bli lite bättre steg för steg. Det kommer alltid små bakslag på vägen, men då gäller det att ta lärdom av det.

– Det här laget har spelmässigt en hög potential. Det vi måste förbättra är det fysiska spelet och att vi använder fysiken på rätt sätt, säger ”Lillis” som fortsätter att spela på fyra kedjeformationer och som därmed också skapat en ”fjärde-line” som bryter mönstret och som visat vägen i de senaste matcherna.

På Glysis-läktaren kallas de för ”Gnuggar-kedjan” och de får gärna bjuda på förrätten till fredagsmyset den här veckan…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info