Hoppa till sidans innehåll

Samhällsengagemang


Hudik Hockey jobbar aktivit och medvetet med samhällsengagemanget, både inom kärnverksamheten med barn och ungdomar samt externt som ni kan läsa mera här nedan, för att motverka utanförskap i Hudiksvall.


Utanförskapets kostnad per årskull i Hudiksvall:
787.000.000 kr
 
I år (2016) börjar 388 sexåringar grundskolan i Hudiksvall. Enligt statistiken hamnar 50 av dem utanför samhället senare i livet. Titta på beloppet ovan. Så mycket har utanförskapet kostat Hudiksvall när de 53 barnen fyllt 65 år. Och då finns inte den största kostnaden med - den som de drabbade får betala. Med tidiga insatser kan vi förebygga och motverka utanförskapet.

Källa: Skandia (sponsor till Hudik Hockey).


 


Hudik Hockey berör både på och utanför isen. På denna sida och undersidorna till vänster kan du läsa mer om Hudik Hockeys samhällsengagemang:

Syfte:

Hudik Hockey spelar en betydande roll i Hudiksvall med omnejd, framförallt medialt, publikt samt att våra spelare är idoler & föredömen, därför vill och ska vi använda hockeyn som ett verktyg för att påverka positivt samhället vi alla tillsammans bor och verkar i.

Vision:

Att bli ett av loken som driver på stoltheten och självförtroende samt förenar de flesta i bygden inte bara genom hur det går sportsligt, men framförallt via ett ökat samhällsansvar lokalt.

Prioriterade områden:

2011-2014 jobbade HHC medvetet brett vad det gäller sitt samhällsengagemang med syftet att hitta några få utvalda fokusområden för att verkligen kunna göra skillnad. Fr.o.m. hösten 2014 och framåt kommer HHC fokusera på följande områden (mer detaljerat i varje område finns ute till vänster);

1. Barn & Ungdomar

2. Integration

3. Jämställdhet

(4. Övrigt)

Dessutom finns våra avslutade projekt ute till vänster.

Måndag den 23 februari 2015 presenterade Sven Görgård, ordförande, och Fredrik Jönsson, marknadsansvarig, föreningen och dess arbete inför kommunfullmäktige. Den finns att se HÄR.


 

Uppdaterad: 2016-06-01 09:20
Skribent: Fredrik Jönsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info