Hoppa till sidans innehåll

Holländsk tränare på besök

2017-06-05 09:24
Lördagen den 3 juni hade besök ända från Holland. Det var tränaren Fred van Straaten junior som kom och höll träning med våra hoppryttare från fredagsgrupperna. Både publik och ryttare tyckte att det var en inspirerande och lärorik dag.
  • Uppdaterad: 2017-06-05 09:40

Till att börja med så representerar Fred den klassiska holländska och tyska stilen, där man har en djupare sits och mer kontakt med sadeln. Här i Sverige rider vi lite mer som amerikanerna, med lättare sits. Så det som alla våra ryttare fick höra gång på gång - hela dagen - var "Sit, sit, sit!". En ny upplevelse för våra ryttare och hästar och för många passade det väldigt bra.

En annan av Freds käpphästar var låga händer, särskilt för de hetare hästarna. Vår lilla turboponny Sheyenne svarade fint på det och även på övningen där Fred lade först en och sedan två bommar på marken bakom hindret för att fånga hennes uppmärksamhet och bromsa upp.

"Slappna av" var en annan uppmaning som ryttarna fick gång på gång. Särskilt "slappna av i händerna".

"Tro på vad jag säger så blir det enkelt" uppmanade Fred alla ryttarna.

Men redan på framridningen blev det nya upplevelser för många av våra ryttare. Fred ville se snabba övergångar och halter och tydliga tempoväxlingar, på ett sätt som nästan kunde verka lite abrupt för åskådarna. Övningar som gjorde hästarna mer alerta och gör trötta hästar mer vakna, heta hästar mer uppmärksamma och lydiga.

En rolig vändning för ponnyryttarna var att de själva fick välja en linje i banan som de fick rida om som avslutning. Ett bra tillfälle att tänka till över ritten och vad som kunde förbättras.

Fred tyckte att våra ponnyer var ovanligt duktiga och välridna. Han är själv van att se ponnyer som stannar och krånglar. Idag skötte sig hästarna exemplariskt!

Skribent: Catharina Hansson

Logo Kentaur magasin

Logo back 2 use

Banner Hööks grå

  Logo Hufvudsta Gård

 

Logo Agria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234 (Ridskolan)
E-post: This is a mailto link

Se all info