Hoppa till sidans innehåll

Ponny- & Stockholmscup


Här hittar du all information om Hufvudstas matcher i Ponnycuperna säsongen 2017/2018. Samt Stockholmscupen i dressyr.

Matchschema för 2017/2018

Ponnycup hoppning
22/10 hemma Lidingö, kl 14.30 1-1
19/11 hemma Tyresö, kl 14.30 1-1
26/11 borta Tyresö, kl 15.30
17/12 borta Lidingö, kl 16.00
4/2 hemma Färingsö, kl 14.30

10/2 borta Färingsö, kl 15.00

Ponnycup dressyr
5/11 borta Ågesta, kl 16.00 0-2
16/12 borta Mälarhöjden, kl 16.00
17/12 hemma Ågesta, kl 14.30
14/1 hemma Gustavsberg, kl 14.30
28/1 hemma Mälarhöjden, kl 14.30
4/2 borta Gustavsberg, kl 9.30
Stockholmscup dressyr
5/11 borta Ågesta, kl 18.00 0-2
16/12 borta Mälarhöjden, kl 18.00
17/12 hemma Ågesta, kl 16.30
14/1 hemma Gustavsberg, kl 16.30
28/1 hemma Mälarhöjden, kl 16.30
4/2 borta Gustavsberg, kl 11.30

Läs mer om cuperna på Stockholmsdistriktets hemsida.

Ponnycupen är en utbildningstävling mellan ridskolor i Stockholmsdistriktet där man rider en hemmamatch och en bortamatch mot de klubbar som är i samma grupp. Lagen rider alltid på hemmalagets ponnyer, och det är sex deltagare i varje lag i hoppningen och fyra i dressyren. Vinst ger två poäng.

Cupresultat 2017/2018

Hoppning, Ponnycup

Oavgjort hemma mot Tyresö

Söndagen den 19 november reds andra ponnycupsmatchen hemma. Denna gång kom Tyresö, om än lite försenade, på besök för att rida en match i Ponnycupen i hoppning. Efter fina ritter från båda lagen slutade matchen oavgjort.  

Någorlunda i tid blev första start och det var Leonie och Tamino som gjorde en fin felfri runda i sin ponnycupsdebut. Därefter red Alva, som hoppade in då Agnes blivit sjuk, på Musse. De gjorde en fin nolla som resulterade i att de tilldelades hederspriset från bortalaget. Emma och Woody gjorde en finfin runda och fick delad guldmedalj. Alice och Tully gjorde även denna gång en bra runda och nollade. Valentina på Gipsy gjorde även de en fin nollrunda. Anton och Tequlia var sist ut och även de red felfritt.

Tyresö red, även de, fina rundor på våra snälla och hoppglada ponnier. Här fick ryttaren på Gipsy den delade guldmedaljen. Hon fick även hederspriset för sin fina ritt.

Resultatet för vår andra match blev även det oavgjort.

Love som flagger och Matilda som inhoppad banpersonal gjorde att höjningar och sänkningar gick snabbt. Beanna och Catharina genomförde sin första tävling som interndomare och löste uppgiften på ett alldeles utomordentligt sätt.

Sist men inte minsta, tack till alla bra föräldrar som ser till att vårt fina klubbrum verkligen är jättemysigt och med härligt fika uppdukat samt ser till att vi lämnar klubbrummet som vi vill finna det.

Dressyr, Ponnycup

Söndagen den 5 november var det dags för första matchen i både ponny- och Stockholmscupen i dressyr. Ågesta stod för ett svårslaget motstånd.

Klockan 15.00 anlände ponnyryttarna till Ågestas anläggning. Både föräldrar och lagkamrater fyllde upp de tre bilarna. Vi fick en rundvisning på anläggningen innan Ågestas lag började rida fram ponnyerna och presentera dem för våra ryttare. Därefter red de fina program på alla ponnyer.

Efter lite övervägande bestämdes att Alva skulle få rida Fritz, en liten gullig ponny som oftast tittade upp i ridhustaket och helt enligt ponnyernas oskrivna regler genade då varje chans gavs. Alva kom väldigt bra överens med Fritz och han mjuknade i nacken efter en stund på framridningen. Alva tillät inte heller några genvägar, även om han lyckades förekomma henne någon enstaka gång.

Ebba Bergenstråhle fick rida Presto. En jättefin fux som tyvärr tappade all bjudning då domaren gav startsignal. Men Ebba har bra hand om lite sega hästar och lyckades motivera Presto att bjuda på bättre framåt. Superkul att se.

Zoë Wittig red som nummer tre på Armani. En fin och väldigt lydig fux som dock krävde sin ryttare. Zöe fick känna sig för på lite olika sätt innan hon hittade rätt kommunikation med Armani. De båda genomförde sedan ett mjukt program.

Sist men inte minst red Lovisa Ståhl på Amidala. Ett jättefint ponnysto. Här passade Lovisas lugn in bra, då Amidala ibland blev lite känslig eller kinkig mot skänkeln. Så där som ett sto kan vara ibland. Men Louisa red mjukt men lagom bestämt och de kom bra överens.

Trots att våra tjejer gjorde så fina insatser räckte det inte hela vägen. Ågesta tog hem segern. Stort grattis säger vi såklart! Guldmedaljen gick till Tilde från Ågesta som red ett superprogram på Armani. Silvermedaljen gick till vår Ebba som verkligen fick Presto att prestera.

Ågesta delade ut hederspris till den i motståndarlaget de tyckte gjort en extra bra insats. I Hufvudstas lag gick den till Lovisa. Hufvudsta valde att dela ut sitt hederspris till Pella som kämpade på så bra med Fritz.

Dressyr, Stockholmscup

Direkt då ponnyerna var klara kom hästarna in i ridhuset. Ågestas ryttare red fram och presenterade hästarna. Alla deras ryttare gjorde sedan superfina program. Efter lite diskussion i laget stod det klart vem av våra ryttare som skulle ta sig an vilken häst.

Åsa Innings var första ut på Dunja som var ett ganska känsligt sto. Efter många år på Lutnia är detta Åsas hemmaplan och hon skötte Dunja exemplariskt. De såg ut att ha riktigt kul båda två.

Som tvåa red Emelie Winther på Romeo. En liten häst som verkade stadig och lydig. De blev ett superfint ekipage och Emelie red honom riktigt noggrant och i helt korrekt form. Det såg superenkelt ut.

Tredjeryttaren för Hufvudsta var Jenny Zachén som fick rida på Juvelen. En häst som gav ett helt annat intryck än känsla. Jenny fick verkligen ta fram alla ridkunskaper hon någonsin fått lära sig och all kraft hon bara orkade leta fram för att få en kommunikation med Juvelen. Det tog sin lilla stund, men tillslut hittade de varandra.

Sist ut var Magda Kristiansson som red på Mighty Bell. En riktigt stilig häst med god takt. Magda har en superfin sits och passade perfekt ihop med Mighty. Deras program såg ut som en dans.

Mighty Bell var den som kammade hem båda medaljerna. Guldet gick till Ågestas ryttare, Elsa. Och med bara 3,5 poäng efter tog Magda silvermedaljen. Tyvärr räckte ryttarnas insatser inte till seger här heller, så vi gratulerar Ågesta till ännu en vinst.

Den 17 december tar vi emot Ågesta för en returmatch.

Hoppning, Ponnycup

Söndagen den 15 oktober drog ponnycupen i hoppning igång för säsongen. Hufvudsta tog emot Lidingö i en match som slutade oavgjort.

Först ut var Alva och Noel som gjorde en stadig nolla, trots att Noel tyckte att det hade trevligt att stanna hos kompisarna istället. Därefter nollade Anton och Tequlia. Anton höll på att glömma vägen men lyckades med omhoppningsmanér att komma över 4:an. Musse och Valentina gjorde även de en stadig ritt och nollade. Woody tyckte på framhoppningen att det lila hindret med grinden var riktigt läskigt, men Agnes höll nerverna i styr och nollade i sin runda. Tully och Alice gjorde en mycket fin runda, men oturligt råkade en bom petas ner på hinder nr 6. Matilda och en pigg Gipsy var sist ut och red även de en felfri runda, vilket resulterade i en silvermedalj.

Lidingöryttarna gjorde fina felfria rundor på ponnysarna. Tully råkade tappa sin ryttare i framridningen, men de tog igen det på banan och tog hem guldmedaljen. Två av Lidingöryttarna hade lite bråttom att starta och Woodys ryttare råkade hoppa första hindret utan startsignal, vilket ledde till en uteslutning. Hon fick dock hoppa sin runda i alla fall.

Domare Ellen pratade om vikten av att inte starta innan startsignal. Ett tips är att titta om startflaggan är höjd om man är osäker.

Hederspriset tilldelades Lidingöryttaren Filippa på Noel för en fin runda och till Anton på Qulan för sin fina runda.

Förberedelserna fungerade finfint! Banan byggdes snabbt upp, ponnysarna var fina, lagandan spirade och alla hjälptes åt, både nya och gamla ponnycupsföräldrar var fantastiska!

Tack för en bra första match säger vi som coachar, Annika och Marie!

Uppdaterad: 2017-11-25 10:12
Skribent: Agneta Wahlström

Logo Kentaur magasin

Logo back 2 use

Banner Hööks grå

  Hufvudsta Gård

 

Logo Agria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234 (Ridskolan)
E-post: This is a mailto link

Se all info