Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Under två dagar i vecka 44 genomförde SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland utbildning för idrottsledare som är mellan 13-15 år i Göteborg och Vänersborg samtidigt.
 
Kommunerna är på många sätt den viktigaste medspelaren för föreningsidrotten. I onsdags möttes representanter från båda sidor för att prata idrottens framtid i Fyrbodalsområdet.
 
Vår toppreporter Izabella 11 år ställde frågor till Max Friberg i Frölunda Indians om hur han och Frölunda ser på barn- och ungdomsidrotten.
 
Den 25 oktober genomförde SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Härryda Kommun och Mölndals Stad en inspirationsföreläsning med temat Livslångt intresse för idrott.
 
I samband med landskampen Sverige-Ungern hölls seminariet ”Tänk om!” på Borås Arena. Där diskuterades damfotbollens marknadsvärde och hur samhällets parter kan samverka för att skapa bättre förutsättningar – och utnyttja alla möjligheter.
 
Idrottsföreningarna i distriktet har gjort många insatser för att integrera och skapa aktiviteter för nyanlända. Det visar vår sammanställning av integrationsprojekt under 2016.
 
Jag är en idrottstokig civilekonom som efter en vända på PwC som revisorsassistent kommit tillbaka till Svensk Idrott.
 
- Min son är ju jag. Han ska få allt jag inte fick och lyckas. Ca 200 elever från Sven Eriksonsgymnasiet i Borås fick i veckan ta del av teaterföreställningen Upp, upp, vi lyfter.
 
Dagen innan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) demonstrerade i Göteborg deltog VG-idrotten i den fredliga manifestationen för öppenhet och demokrati på Gustav Adolfs torg.
 
12 elitidrottare från eller studerande i vårt distrikt har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.
 
Olympic Day lockade verkligen fram idrottaren hos många av besökarna under 22-24 september på Liseberg.
 
Demokrati, inkludering och allas rätt att vara med är givna delar av svensk idrotts värdegrund. Därför kommer Västra Götalands Idrottsförbund delta i fredagens manifestation för demokrati i Göteborg. Vi ser gärna föreningar och förbund följa med.
 
I september kan du välja på nästan 20 kurser och föreläsningar runtomkring i vårt distrikt. Passa på att fylla på med nya kunskaper som utvecklar både dig och din förening!
 
Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet lanserar en webbaserad tipsfunktion, Dopingtips. Här kan vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.
 
Under hösten fortsätter SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland och Västra Götalands Idrottsförbund tillsammans med Göteborgs universitet och Katrinelunds Elitidrottsgymnasium att erbjuda kostnadsfria seminarier om prestationsinriktad idrott.
 

Postadress:
IFK Göteborg - Orientering
Hans Karlsson, Ulveliden 9
41674 Göteborg

Besöksadress:
IFK Göteborg Orientering, Skatås
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-510344
E-post: This is a mailto link

Se all info