Jonas tolva på Western States 100 - IFK Moras FIK - Friidrott - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Jonas tolva på Western States 100

2017-06-26 09:20
Efter drygt 18 timmar och 30 minuter under mycket varma förhållanden nådde Jonas Buud målet på Western States 100. Jonas slutade på tolfte plats i det 16 mil långa loppet.
  • Uppdaterad: 2017-06-26 15:01

Vinnare blev sydafrikanen Ryan Sandes på tiden 16.19.37 sedan landsmannen och favoriten Jim Walmsley, USA, tvingats bryta på grund av sjukdom.

Halvvägs in i loppet låg Jonas på tredjeplats men föll sedan tillbaka. Under loppet hade Jonas också en kamp med Elov Olsson. I mål var Jonas tolv minuter före Elov som slutade på 13:e plats.


Jonas går i mål efter nästan ett dygns löpning i ett mycket varmt Kalifornien. FOTO: iRunFar.com

Så här beskriver Jonas loppet på sin Facebook-sida:

”Viket lopp. Vilken hetta. Vilka backar. Vilket äventyr. 100 miles är långt. Börjar då smått återhämta mig. Jag genomförde loppet som jag hade planerat, lugnt i början och försiktigt genom de två största dalgångarna. De första 6 km går uppför slalombacken till 2700 meter över havet. Snö de sista km. När vi kommer upp till toppen går det ner för en liten stig som göms i snö och gegga. Tycker att de andra knappt vågar springa på snön. Jag rullar på utan för att springa på speciellt hårt. De andra försvinner bakom mig ganska omgående Jag har dock Elov och Jim före mig.. Skönt att springa själv i mitt tempo. Det hela rullar på riktigt. Kl 8 är det redan riktigt varmt. Kommer fram till den första dalgången och jag tar det lungt och försiktigt. Den går ok. Upp på toppen och sedan ner för nästa. Får lite kramp i framsidan av låren. Tar några extra gel och Snickers. Det släpper och jag fortsätter. Tar det lungt och jag försöker att kyla ner mig så gott som det går. Uppe i Forest Hill möter familjen upp, nu är det sjukt varmt och jag är riktigt sliten. Kommer iväg men nu blir det mycket vandring. Framme vid flodpassagen lägger jag mig i vattnet några minuter. Åker över och börjar stigningen upp till Green Gate där Andrew som är min pacer de sista 32 km. Grymt trevlig att få lite sällskap. Jag får då en liten nystart och det börjar kännas bättre. Solen går ner men värmen består. På med pannlampan. Efter ett tag kommer vi ifatt Elov och Johan som hade skickat din lampa till en station för långt fram. Vi tar sällskap fram till stationen där de har sina lampor. Vi lämnar Elov i kontrollen och kör vidare. Framme vid sista backen är det riktigt tungt igen. Går hela sista backen. Så himla skönt att passera skylten med 1 miles kvar. Framme vid målet är jag riktigt trött och slut. Det blir ett äventyr att ta sig till bilen och hotellet.”

Resultatlista

Jonas mellantider

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Öppettider

Vasaloppets hus:
Receptionen
må, ti, on, fr 8-16:30
to 8-15
lunch 12-13


FIK:s kansli öppet:

Kansliet är öppet oregelbundna tider.

V.26
Mån kl  10-12
Tis kl 10-12
Ons kl 9-12

V.26-29
Semesterstängt

Välkommen!

 

 

schneider_LIO_Life-Green_RGB

 

sisu

 

NSK_bildbanner-260x123

 

 

  

 

Fotografier på hemsidan:

Ansvarig utgivare och ansvarig för publicering av bilder på hemsidan är Lisa Smedhs, ordförande IFK Mora Friidrottsklubb. Klubben ska from 2011-11-13 följa RFs dokument Bildpublicering på personer i idrottsmiljöer.

 

Klubbkläder till försäljning

Trimtex-kollektionen finns på kansliet.  Mer info läs på Medlemsinformation - Klubbkläder eller klicka HÄR.

Postadress:
IFK Mora FIK - Friidrott
Vasaloppets hus (OBS! ej fakturor, se fakturaadress)
79232 Mora

Besöksadress:
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 20
E-post: This is a mailto link

Se all info