Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Om ungdomsverksamheten:

Under april- oktober har klubben tisdagsträningar med inriktning på teknik. Dessa träningar är ledda av våra duktiga ungdomsledare.

På torsdagar är det motionsOL- Här finns banor för alla. Dessa träningar är dock inte ledarledda.

Det är även en mängd tävlingar, läger och andra aktiviteter. Vad som händer finns att läsa i vår aktivitetskalender på startsidan.

Vi är en klubb som har lyckan att ha flera grenar så även träningar för MTB-O och Skid-O finns att vara med på. För ungdomsverksamheten flätas MTB-O- och Skid-O-träningar in i årsplaneringen för att kunna erbjuda en allsidighet i vår verksamhet.

 

Våra träningsgrupper

Grupperna indelas framförallt efter kunskapsnivå enligt utvecklingstrappan men naturligtvis är åldern en viss vägledning och antal ungdomar på träningen. Det går bra att byta mellan grupperna, prata med ledarna om du funderar på något.

Vår ungdomstränare heter Daniel Duhlbo och nås på mail This is a mailto link eller tfnr 0730-961043

Den yngsta gruppen kallas för grön-vita (8-10 år) gruppen. Ledare för den är Sara Lissmyr och Katarina Löfgren. Här lär vi oss grunderna för orientering.

Den äldre gruppen kallar vi gul-orange-röd-violett (11-18 år). Ledare för den gruppen är Elisabeth Åkärbjär, Lena Karlsson Holmer och Kristian Dahlström.

 Vi har samling och uppvärmning tillsammans så mycket som går om inte övningarna kräver annat. Vi samlas kl. 18.00 och avslutar ca kl. 19.30. Samlingsplats anges i aktivitetskalendern och via e-post.

Värdegrund

Våra ungdomar tog under förra året fram några värdeord som de vill ska gälla under träningar och på tävlingar. Det är värdeord för hur vi ska vara mot varandra och hur vi vill att det ska kännas när vi är tillsammans. Orden är "Roligt, Delaktighet, Respekt, Pepp och Snälla".

Under säsongen kommer vi arbeta mer med att stärka och lyfta de här viktiga orden. 

Utrustning och kläder

Klubben har kompasser och SI-pinnar för utlåning, vill man ha en egen får man naturligtvis köpa det. Vid anmälan till tävlingar kan man hyra SI-pinnar av tävlingsarrangören.

Särskilda orienteringskläder finns att köpa men är inte nödvändiga för att man ska kunna vara med och delta på träningar, däremot är det bra att tänka på att ha bra skor och kläder man inte är så rädd om.

Klubbens kläder kan man beställa vid tre tillfällen per år, februari, maj och oktober. Information om klädbeställningar publiceras på hemsidan och på i vår grupp på Facebook inför varje beställning. 

Gå gärna med i vår facebookgrupp ”IFK Mora OK:s Ungdomar” där det fortlöpande kommer information/nyheter om träningar, läger och tävlingar.

 

Här är årsplanen för 2017 om du vill planera in alla aktiviteter och tävlingar.

 Årsplan 2017.pdf

 

Övrig information:

Siljanskrets: ungdomstävlingar i närområdet se planering ovan, se aktivitetskalender för gemensam avfärd till tävlingarna.

Dalacup: Cup för HD 14 och HD 16 i samband med dalatävlingar, se planering nedan.

DOF: Dalarnas orienteringsförbund
På DOF.s hemsida under ungdom finns information, inbjudan, regler m.m. om bl.a. Skogsröjarträff, Dalacupen, DOF-läger, Distriktsmatchen, USM och Zoo-resan.

Om det är något du undrar över ring gärna och fråga någon av oss i ungdomskommittén eller vår ungdomstränare Daniel!

 

Ungdomskommittén

Kristian Dahlström, 070-289 56 30

Elisabeth Åkärbjär, 070-585 40 06
Lena Karlsson Holmer, 070-693 72 44
Sara Lissmyr, 070-665 96 55
Peter Hermanssson, 070-628 60 44
Olof Eriksson, 070-563 83 11

Roger Torlamb, 070-2126210

Uppdaterad: 2017-11-27 08:30
Skribent: Åkärbjär

Anslagstavla

Visa hela anslagstavlan

 

 

Sponsorer

IFK Mora OK:s sponsorer

 

 SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Besöksadress:
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 13
E-post: This is a mailto link