Hoppa till sidans innehåll

IFK Umeå får 2,3 miljoner för satsning på integration

2017-04-07 07:54
IFK har beviljats 2,3 miljoner av Arvsfonden för att arbeta med idrott för nyanlända barn och ungdomar.
  • Uppdaterad: 2017-04-07 08:01

IFK har beviljats 2,3 miljoner av Arvsfonden för att arbeta med idrott för nyanlända barn och ungdomar. Det treåriga projektet "Integration genom idrott och föreningsliv" vänder sig till barn och ungdomar 12-15 år som genom att prova olika idrottsaktiviteter ska få lättare att komma in i idrotten och föreningslivet i Umeå och Sverige.

Arbetet kommer att ske i samarbete med två skolor i Umeå kommun, KFUM Umeå samt SISU idrottsutbildarna. Tack vare IFK Umeås breda verksamhet inom 10 sektioner och KFUM:s 4 sektioner kan föreningarna tillsammans erbjuda ett rikt utbud av idrotter. IFK Umeå vill ta ett samhällsansvar och låta fler få ta del av idrotten och föreningslivet!

I detta projekt vill vi ytterligare utveckla vår förmåga att möta och ta emot nya målgrupper inom vår verksamhet samt engagera och rekrytera nya medlemmar bland nyanlända och ensamkommande, dessutom vill vi stärka idrottens roll som en väg till integration. Vi tror att ett samarbete mellan det civila samhället genom ideella föreningar, skola och myndigheter är en framgångsfaktor för integration och utveckling av idrottsrörelsen.

Kärnaktiviteterna i projektet är idrotts- och fritidsaktiviteter för målgruppen men det ingår också utbildning och andra stödjande aktiviteter mot målgruppen. Aktiviteterna innebär att de får prova på olika idrotter som finns inom ramen för våra verksamheter.  

IFK Umeå kommer att ansvara för att detta arbete ska leva vidare. Vår förhoppning är att efter tre år har vi ett inarbetat koncept som fungerar med Umeå kommun och vår förening. 

Skribent: Monica Svonni
Epost: Adressen Gömd

 

IFK Umeå samarbetar med

Idrottshögskolan_sv

Postadress:
IFK Umeå
Hyggesvägen 19
90346 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-773708
E-post: This is a mailto link

Se all info