Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu är det dags att söka stöd från Idrottslyftet 2017.
 
Det är hög tid att söka stöd för föreningens integrationsverksamhet för 2017.
 
Tärnaby Skidskola arrangerar det 18 km långa loppet över fjället, där alla tävlar i disciplinen bästa fjällupplevelse, och som lockar hela familjer och grupper av vänner för att mäta sina krafter mot varandra.
 
Sanna Hedlund, regional föreningskonsulent från Sverok Västerbotten får den utmanande frågan direkt i sitt knä. Hon ler snett och tar ett så djupt andetag att man förstår att det inte är första gången hon får frågan.
 
Tillsammans Cup är en fotbollsturnering där nyanlända och etablerade ungdomar blandas upp i lag och spelar fotboll för att främja nya vänskaper och ett öppet Sverige. Alla bjuds nu in att själva arrangera en lokal cup på Nationaldagen den 6:e juni.
 
Ibland gungar det under fötterna, vare sig det gäller gungande havsis eller ett styrelsearbete som slukar för mycket energi. Vi möter Gunnar Svan, ordförande i Robertsfors Motorsällskap och talar om förändringar och utmaningar.
 
Johan Eriksson, Fritidsintendent i Robertsfors kommun väckte frågan om att starta ett utvecklingsråd för idrotten i Robertsfors kommun.
 
När Carin Nilsson, ordförande i Korpen Västerbotten, besökte Korpenföreningarna i Vindeln, handlade diskussionerna allt från barnafödande till ledarutveckling.
 
Är idrotten dålig på att inkludera och lyssnar vi inte på de aktiva? Hur har vi det med demokrati och delaktighet? Henrik Hedberg, styrelseledamot i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet, ger oss sina tankar kring ämnet föreningsdemokrati.
 
Det är fler som idrottar, men också fler som ska dela på kakan när LOK-stödsnivåerna för 2017 förändras.
 
Förra våren förstod endurosektionen i Lycksele MK att det fanns många motorintresserade tjejer som ville prova på motorcykel. Nybörjargruppen fylldes snabbt och nu taggar tjejerna för nästa säsong och egna hojjar.
 

Nytt år och årsmöte

(2017-01-02 14:30)
Med önskan om en god fortsättning kommer här lite påminnelser kring årsstämman 2017.
 

En önskan om en god jul

(2016-12-23 11:32)
Vi önskar alla idrottsvänner en riktigt god jul och har öppet följande tider på kanslierna:
 
Det var med en dyster sinnesstämning jag åkte hem i februari efter ett besök på IFK Hällnäs integrationsfotboll. Efter ett nytt besök i december visar det sig att farhågan om att tappa två lovande bordtennisspelare vände till en varm julsaga.
 
RF får medel för att skapa arbetslag av långtidsarbetslösa i fem distriktsidrottsförbund, varav Västerbotten är ett. I stort handlar uppdraget om att dels bidra till att fler kommer i sysselsättning och dels stärka nätverket och samverkan mellan...
 

 

IFK Umeå samarbetar med

Idrottshögskolan_sv

Postadress:
IFK Umeå
Hyggesvägen 19
90346 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-773708
E-post: This is a mailto link

Se all info