Hoppa till sidans innehåll

IK Graip - Ishockey

Det är dags att anmäla sig till

2017 års SOMMARHOCKEYSKOLA.

Det blir som förut under veckorna 29 och 30.

Johan Larsson Buffalo Sabres kommer och hälsar på

Välkomna

 

NHL-tränare till Slite

 

En mycket meriterad tränare, David Smith, från Buffalo i USA kommer att medverka under sommarhockeyskolan 2017. David kommer att vara instruktör både under vecka 29 och vecka 30. David jobbar för NHL och är sedan 17 år tillbaka huvudansvarig för det medicinska teamet och fysträningen för NHL:s alla domare. Innan dess 1994-2000 var David huvudansvarig för det medicinska och fysträningen i Florida Panthers. De gick till final i Stanley Cup 1996. Åren 1985-1994 hade David den rollen i New York Rangers. Åren i Rangers avslutades med att laget vann Finalen i Stanley Cup 1994.

Vid sidan om sitt jobb för NHL:s organisation, Florida Panthers och New York Rangers, så har David under alla åren jobbat som talangutvecklare med skridskoåkning och övriga grunder på camper i USA:s hockeyförbunds regi.  David har även deltagit som instruktör för åtskilliga andra camper och hockeyskolor i USA och Sverige. De senaste somrarna har han varit en mycket uppskattad instruktör och ledare på HV 71:s sommarhockeyskola. I början av 80-talet var David här i Sverige som spelare, då han lirade några säsonger i Växjö och Tingsryd.

David är bror till Barry Smith, som också varit involverad inom svensk ishockey, bland annat i Tre Kronor. Barry har under många år varit en framgångsrik coach i NHL och vunnit Stanley Cup hela fem gånger.

 

Egna nyheter

2016-10-15
Nu drar hockeysäsongen igång!
 
2013-03-18
Fyra U10-lag gjorde upp under lördagen i Cementa Cup i Slite ishall.
 
2012-11-27
Den 12 december kommer IK Graip hålla en ledarutbildning för Tre Kronors Hockeyskola. Kommer bli en mycket givande och intressant kväll. Missa inte.

På gång i föreningen....