Hoppa till sidans innehåll

LFI-Akademin

Välkommen till träningsgruppen LFI-Akademin!

  

LFI Academy består till största delen av ungdomar i USM-ålder och uppåt, med aktiva som har valt att satsa på friidrotten för att utvecklas i sitt friidrottsutövande. Beroende på ålder, som varierar från 15-25, så varierar också den förväntade träningsmängden 4-6 dagar/v.

 

Träningen

Den träning vi bedriver syftar under uppbyggnadssäsongen (höst & vår) till att utveckla kroppskontroll, hållning, styrka, hoppkoordination, kastkoordination, löpteknik och uthållighet - kvaliteter som är vitkiga oavsett vilken gren man vill satsa på.

 

Ju närmare tävlingssäsongen vi kommer, desto mer grenspecifik blir träningen - dvs. vi delar upp oss i olika grengrupper och tränar mer på de olika grenarna.

 

Tränarteamet består av följande:

 

Ulf Petersson. Gruppansvarig. Tidigare aktiv elitsatsning som spjutkastare med distriktsrekord i P19 och nordiskt juniorbrons som största meriter. Har jobbat med och studerat träning i snart 10 års tid med fysträning, spjut- och höjdträning som specialkompetens. Ansvarar för helheten och grovplanering tillsammans med Lisa.

Lisa Wållgren. Gruppansvarig. En karriär som elitmångkampare under många år i bagaget med VM-deltagande som största merit. Specialkompetens i kula, häck och mental tuffhet. Ansvarar för helheten och grovplanering tillsammans med Lisa.

Ralf Ivarsson. Över 20 års erfarenhet som tränare med specialkompetens på långsprint, långhäck, längd/tresteg och stav. Jobbar som osteopat.

Jesper Skoglund. Tidigare aktiv elitsprinter som har tränat i Göteborg, på college i Kanada och USA och som har sprintträning som specialkompetens.

Anders Pihl. Flitig veteran-aktiv som är ett lysande exempel på att man kan utvecklas trots sen debutålder. Tävlar i det mesta men har löpning som specialintresse. Ansvarar för medel- och långdistansarna.

Patrik Söderqvist. Veteran-aktiv fd puckelpiståkare som har funnit kärleken till friidrotten på senare år. Ansvarar för stavhopparna tillsammans med Ralf.

Jenny Karlsson. Fd medeldistansare som assisterar vid allt från gymnastövningar till hopp och häck.

Göran Åberg. Veteran-aktiv som fastnat för kastgrenarna och som assisterar coachningen av dessa.

 

Tävling

I Lerum Friidrott bedriver vi tävlingsverksamhet, vilket innebär att vi tränar för att bli bra på att tävla. I friidrotten finns det många tävlingar under inomhussäsongen (november-mars) samt under utomhussäsongen (maj-september).

 

Vill du komma och testa på?

Hör då av dig till oss på This is a mailto link eller på 0302-222 82.

Nyheter

Nyheter

Samarbetspartner:

spaloggahogermarginal

 

Friskvårdspartner:

 

 

Övriga samarbeten:

 

springigbg

 

 

GV_LK_190x105

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222282
E-post: This is a mailto link