Hoppa till sidans innehåll

Börja friidrotta


Alla kan friidrotta!

Friidrott är en idrott som passar väldigt många eftersom friidrotten består av så många grenar. Fyra hoppgrenar, fyra kastgrenar och väldigt många fler grenar inom sprint, häck- och hinderlöpning samt medel- och långdistans. Så oavsett om du är lång, kort, stark eller uthållig, så har friidrotten något för dig!

De yngsta 8 år - de äldsta veteraner

För de barn som fyller 8 år under året, har vi som ambition att starta upp en ny grupp i augusti efter andra veckan i vår Friidrottsskola. Vi har sedan grupper sorterade på födelseår upp till och med 14 år. Här finns sedan Tävlingsgruppen, Träningsgruppen, Veteranfriidrottarna, Vänner som svettas och Löparsektionen.

Du som i år fyller 8 kan alltså testa på friidrott redan i juni/augusti, då vi årligen arrangerar Sparbanken Alingsås Friidrottsskola första veckan efter skolavslutningarna. Läs mer om Sparbanken Alingsås Friidrottsskola här.

Anmäl ditt intresse på nätet!

Anmäl ditt barns intresse för att börja friidrotta i någon av våra grupper genom att klicka intresseanmälan för respektive grupp nedan. När du fyller i anmälan intygar du att du har tagit del av dokumentet Välkommen till Lerum Friidrott.

Träningstider för våra grupper

För att veta om du som intresserad kan träna på våra tider, kan det vara att se över de tider som vi tränar på. Du ser tiderna här:

Lerum Friidrotts träningstider>>

Det är aldrig för sent att börja!

Till skillnad från många andra idrotter, tar vi in nybörjare i alla åldrar i en befintlig grupp som passar ditt behov. Många duktiga friidrottare har börjat sina karriärer i senare tonåren och ändå lyckats ta sig till världselitnivå, exempelvis Linus Thörnblad som började vid 15 års ålder. I början kan friidrott upplevas som motoriskt svårt, men det brukar lossna efter några månader.

Läs mer om Lerum Friidrotts Nybörjarveckor, 11-14 år>>

Uppdaterad: 22 MAR 2018 16:34
Skribent: Ulf Petersson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartner:

spaloggahogermarginal

 

Friskvårdskund:

 

 

Övriga samarbeten:

 

  

 springigbg

 

 

GV_LK_190x105

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information