Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsanmälan & policy


Så här anmäler du dig till tävling:

 1. Anmäl till någon av tävlingarna som är utvalda i tävlingskalendariet
 2. Anmäl till grenar enligt vår tävlingspolicy nedan
 3. Skicka in följande uppgifter till tävlingsansvarig för den grupp du tillhör: För- och efternamn, födelseår, tävlingsklass samt gren/grenar.

Tävlingspolicy

Avgifter i samband med tävling

Lerum Friidrott betalar ordinarie anmälningsavgift till utlysta och sanktionerade friidrottstävlingar. När det gäller löptävlingar betalar klubben endast vissa tävlingar. Ser särskilt stycke om dessa nedan. Vid utebliven start får man själv betala anmälningsavgiften, om det inte handlar om skada/sjukdom.

Efteranmälan faktureras ut 2 ggr/år

Efter varje tävlingssäsong, i september respektive mars, sammanställer kanslisten samtliga efteranmälningsavgifter för de aktiva som någon gång anmält i efterhand och fakturerar ut denna avgift. Här fakturerar vi hela efteranmälningsavgiften, vilket oftast innebär den dubbla anmälningsavgiften.

Begränsning i antal grenar

Du får tävla i max 3 grenar under en tävlingsdag och max en gren per grengrupp:

 • Sprint (60-200 meter med eller utan häck)
 • Lång och medeldistans (400 meter och uppåt)
 • Hopp (längdhopp, höjdhopp, stavhopp och tresteg)
 • Kast (kula, spjut, diskus och slägga)

Vid flera tävlingsdagar under en och samma helg gäller max sex grenar under tävlingshelgen. OBS! Dessa begränsningar gäller inte mångkamp då det är en egen gren.

Ej höjd och tresteg samma helg
Vid två hoppgrenar under en tävlingshelg, skall den ena vara antingen längd eller stav, då kombinationen tresteg och höjd har för hög belastning. För aktiva från 15 år och äldre sker en dialog mellan den aktive och dennes mentor kring vilka grenar som är aktuella att anmäla sig till.

För aktiva från 15 år och äldre sker en dialog mellan den aktive och dennes mentor kring vilka grenar som är aktuella att anmäla sig till.

Ålder vid tävlande

Åldern som den aktive ska ha för att få delta på sanktionerade utlysta friidrottstävlingar är året då den aktive fyller 8 år och tillhör en träningsgrupp. Undantag gäller för motionslopp där man som familjemedlem kan få delta i knattelopp eller dylikt. Vid detta undantag får den aktive själv stå för startavgiften.

Kläder under tävling

Vid tävling skall den aktive tävla i klubbens officiella tävlingsdräkt. För barn upp till 14 år är den officiella tävlingsdräkten valfri underdel och den röda funktionströjan från Craft. För aktiva från 15 år och äldre är den officiella tävlingsdräkten Trimtex tävlingskollektion. Under prisceremonier skall den aktive vara klädd i tävlingsdräkten eller klubbens tävlingsoverall. Kläderna införskaffas på Team Sportia Lerum.

Uppträdande vid tävling

Vid tävling skall den aktive agera på ett proffsigt sätt med trevligt bemötande mot såväl klubbkompisar och andra tävlingsdeltagare som funktionärer, föräldrar och tränare.

Utvalda löptävlingar som klubben betalar

Lerum Friidrott betalar startavgifter för ordinarie medlemmar som deltar i följande motionstävlingar:

 • Lerumsloppet.
 • Lerum Vildmark.
 • Sävedalsloppet.
 • Finalloppet.

Varför tävlingspolicy?

Anledningen till denna policy är att vi som klubb vill skapa sund tävlingsverksamhet som är gruppstyrd. Med sund tävlingsverksamhet menar vi att tävla lagom mycket och allsidigt i unga år. En gruppstyrd tävlingsverksamhet innebär att det är respektive grupps Tävlingsansvarig (TVA) som anmäler till tävlingar och att man då ska ha en träningsbakgrund som klarar av tävlingsbelastningen.

Uppdaterad: 13 FEB 2017 09:21
Skribent: Ulf Petersson

Samarbetspartner:

spaloggahogermarginal

 

Friskvårdskund:

 

Lerumsloppet:

Övriga samarbeten:

 

  

 springigbg

 

 

GV_LK_190x105

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222282
E-post: This is a mailto link